Lees online
Nieuwsbrief Tozo
Mogelijkheden voor hulp en ondersteuning
2 juli 2020

U heeft een beroep gedaan op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De Tozo vult uw inkomen uit uw bedrijf of zelfstandig beroep tijdelijk aan tot het sociaal minimum en biedt de mogelijkheid een krediet aan te vragen als het u door het coronavirus niet lukt uw doorlopende bedrijfslasten te betalen.

Zeer waarschijnlijk komen er vanuit het Rijk geen nieuwe ondersteunende maatregelen. Dat wil zeggen: geen Tozo 3. Wij hopen natuurlijk dat u uw bedrijf langzaam aan weer voort kunt zetten en daarmee voldoende inkomsten krijgt. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het verstandig om na te denken op welke manier u in de komende tijd aan een inkomen komt. Zet u uw onderneming voort of is een baan in loondienst een betere optie?

Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de mogelijkheden en over hoe u daarbij geholpen kunt worden.

 
 
 
Werken in loondienst
ORIENTEREN OP EEN ANDERE (TIJDELIJKE) BAAN

Wilt u zich oriënteren op werken in loondienst? Hieronder een paar tips:

  • Op werk.nl vindt u vacatures en online trainingen. Maar ook arbeidsmarkt-informatie, zoals in welke sectoren nu de meeste banen beschikbaar zijn.
  • Gemeente Zaanstad werkt samen met jobon.nl en netwerkcafezaanstad.nl. Zij organiseren netwerkbijeenkomsten en workshops om nieuw werk te vinden.
  • Op NLwerktdoor.nl staan handige links voor bedrijven en mensen die vragen hebben over werk in coronatijd.

Maakte u gebruik van de Tozo en vindt u weer werk? Op onze Tozo-pagina leest u hoe u dit en andere wijzigingen kunt doorgeven:
Meer weten
 
 
Uw bedrijf voortzetten?
weten waar u terechtkunt voor eventuele hulp

Wilt u uw bedrijf voortzetten, maar heeft u daar misschien nog hulp bij nodig? Dan is het goed te weten waar u terecht kunt.

Via de website van 155-Help-een-bedrijf kunt u een scan doen om te zien of u hiervoor in aanmerking komt. Andere handige links in uw situatie zijn:

En misschien kan de Bbz (Besluit Bijstand Zelfstandigen) ook uitkomst bieden voor uw situatie. Meer info over 155-Help-een-bedrijf en Bbz vindt u hieronder:

Meer weten
Een uitkering voor levensonderhoud?
Kijk op werk.nl voor mogelijkheden in uw geval
Wanneer het u nog niet gelukt is om werk te vinden of wanneer u niet kunt werken, komt u misschien in aanmerking voor een uitkering op grond van de Participatiewet. Het uitgangspunt van deze wet is dat iedereen zoveel mogelijk met werken zijn inkomen verdient. Als dit niet lukt, dan helpt de gemeente u bij het zoeken naar werk. Zolang u nog niet voldoende inkomsten heeft, kunt u financiële ondersteuning aanvragen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar eigen vermogen. Klik op de knop om te zien hoe u dit aanvraagt:
Kijk hier voor meer informatie
 
 
(Dreigende) schulden?
U heeft misschien schulden moeten maken om bedrijf overeind te houden. Op zelfjeschuldenregelen.nl vindt u informatie over het hebben van schulden en tips om ze op te lossen.

Voorkom dat de schulden te hoog oplopen en zoek op tijd hulp. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.
Ga naar de website van het Sociaal Wijkteam
 
 
Geldwijzer.zaanstad.nl
Op deze website vindt u allerlei regelingen op het gebied van wonen, leven, kinderen, sport. etc. Al deze regelingen zijn bedoeld om u te kunnen helpen of ondersteunen als u dat financieel nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan financiële hulp om uw kind te kunnen laten sporten of naar muziekles te laten gaan, maar ook aan toeslagen die u aan kunt vragen.
Ga naar geldwijzer.zaanstad.nl
Zaanstad
 

 
...