Onderwerp:  Laatste nieuws over de TOZO en meer Lees online
Tozo-regeling verlengd
Nieuwsbrief voor zelfstandig ondernemers
18 september 2020
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een uitkering ontvangt (of heeft ontvangen) in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen, zoals de verlenging van de Tozo-regeling (Tozo 3). Maar ook andere onderwerpen die interessant kunnen zijn voor zelfstandig ondernemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het voortzetten van hun bedrijf, of die zich juist willen oriënteren op een baan in loondienst.
 
Verlenging Tozo-regeling
We hopen voor u dat uw bedrijf weer in de lift zit en dat u uw inkomsten weer ziet stijgen. Mocht dat niet het geval zijn, en u heeft (tijdelijk) extra inkomen nodig om rond te komen, dan kunt u een aanvraag doen voor de Tozo 3. De ondersteuningsregeling voor zelfstandig ondernemers is, in aangepaste vorm, verlengd tot en met juni 2021. Nieuw is de toets op beschikbare geldmiddelen. Heeft u samen met uw eventuele partner en inwonende minderjarige kinderen meer dan € 46.520 aan beschikbare geldmiddelen? Dan heeft u geen recht op Tozo 3.

Ontvangt u nu de Tozo 2-uitkering? Dan krijgt u in oktober een e-mail met een verkort aanvraagformulier voor de verlenging van de Tozo-uitkering. Zo niet, dan kunt u de Tozo aanvragen via de website. Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen
Meer over de Tozo-regeling
 
 
Uitkomsten enquête
Wij vinden het belangrijk om te weten aan welk soort ondersteuning en informatie u als zelfstandig ondernemer in deze periode behoefte heeft. Om hier een beeld van te kunnen krijgen, hebben we in juli een korte vragenlijst uitgezet onder 1236 inwoners van Zaanstad met Tozo-uitkering. Ongeveer 350 mensen hebben hierop gereageerd, waarvoor nogmaals dank! Dit geeft een eerste indruk van uw (toekomst)verwachtingen en helpt ons om onze dienstverlening daar zo goed mogelijk op aan te passen.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de uitkomsten. Let wel: toen we de enquête verstuurden was nog niet bekend dat de Tozo-regeling verlengd zou worden.
Bekijk de uitkomsten
 
 
Geef wijziging op tijd door!
Gaat u verhuizen? Verandert uw gezinssamenstelling? Wijzigt uw inkomen of dat van uw partner? Geef wijzigingen in uw persoonlijke situatie op tijd aan ons door. Deze kunnen namelijk gevolgen kunnen hebben voor uw Tozo-uitkering. Voorkom dat u voor verassingen komt te staan en de Tozo uitkering (gedeeltelijk) moet terugbetalen.

U kunt wijzigingen doorgeven via de knop hier onder. Als u inlogt met uw DigiD kunt u:
• zien of en wanneer uw uitkering is betaald en ook hoeveel dit is;
• zien of u een schuld heeft bij afdeling Uitkeringen en hoe hoog deze is;
• uw uitkeringsspecificaties bekijken: deze kunt u ook uitprinten;
• een verandering doorgeven in uw gezinssamenstelling of op uw adres, verhuizingen;
• een verandering doorgeven in uw inkomsten uit uw bedrijf;
• uw veranderde inkomsten doorgeven en uw loonstrook of specificatie uploaden.
Geef uw wijzigingen door
 
 
ZZP'er toch in loondienst: vast of tijdelijk?
fotografie: bart Homburg
‘Gedetacheerd zijn’ klonk altijd beter, gewichtiger dan ‘werken via een uitzendbureau’. De afspraken die je met elkaar maakt zijn misschien iets anders, eigenlijk is er geen verschil. ‘Het gaat in alle gevallen om het vinden van de juiste match, voor korte of lange tijd, tussen bedrijf en werkzoekende. Daar zijn we uiteindelijk voor’, zegt Timo de Regt, sinds 2007 algemeen directeur van STAN, de holding waar onder meer PDZ (Personeelsdienst voor de Zaanstreek) onder valt. STAN zit in het Verkade-complex aan de Zaan.

‘In deze tijden van Corona zijn er zzp’ers die zoveel onzekerheid hebben over hun inkomen, dat zij ervoor kiezen om in loondienst te gaan. Met misschien minder vrijheid, maar zonder problemen over de afdracht van sociale lasten en nadenken over je pensioen.”
Lees het volledige interview
 
 
Kansrijke beroepen
Zoekt u betaald werk in een heel andere richting? Wilt u misschien zich laten omscholen? Dan kan het nuttig zijn om te kijken in welke sectoren u de meeste kans heeft. Misschien weet u wél al precies wat u wilt. Ook dan kan deze informatie handig zijn als u zich voorbereidt op uw volgende stap richting een baan in loondienst.

UWV zet maandelijks de veranderingen in de werkeloosheid in Nederland op haar website. In vijf onderdelen laat het UWV zien hoe het gaat met de arbeidsmarkt en de werkeloosheid in ons land en in uw eigen regio. Een van die onderdelen is ‘kansrijke en minder kansrijke beroepen’.
Meer informatie
 
 
155-Help-een-bedrijf
Heeft u deskundige hulp nodig bij het doorstarten van uw eigen bedrijf? Of maakt u zich zorgen over de financiële positie van uw onderneming? Steek eens uw licht op bij ‘155-Help-een-bedrijf’, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente Zaanstad biedt dit loket aan in samenwerking met het IMK. De adviseurs staan klaar om u kosteloos te helpen bij uw problemen. Het loket is telefonisch en online beschikbaar voor Zaanse ondernemers. Bel op werkdagen met 088 999 0 155 of bezoek de website voor een gratis scan om te weten of u in aanmerking komt voor hulp.

Wist u dat de Kamer van Koophandel een speciaal Coronaloket heeft voor vragen en advies? Kijk op www.kvk.nl/corona.
Meer over 115-Help-een-bedrijf
 
 
Financiële zorgen? Vraag op tijd hulp!
U heeft misschien schulden moeten maken om bedrijf overeind te houden. Op zelfjeschuldenregelen.nl vindt u informatie over het hebben van schulden en tips om ze op te lossen. Voorkom dat de schulden te hoog oplopen en zoek op tijd hulp. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Zij kunnen u ook helpen bij vragen op andere leefgebieden. Meer weten? Kijk op www.swtzaanstad.nl.

Veel mensen weten het niet, maar er zijn allerlei regelingen waar mensen met een krappe beurs voor in aanmerking kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage voor de sportvereniging, muziekles of schoolspullen van uw kind, maar ook aan toeslagen die u aan kunt vragen. Wij hebben ze voor u verzameld op de website www.geldwijzer.zaanstad.nl.
Heeft u de eerste Tozo-nieuwsbrief ~(juli 2020) gemist? U kunt deze nog online teruglezen
Tozo-nieuwsbrief juli 2020
Zaanstad
 

 
...