Onderwerp:  Het laatste nieuws over de Tozo Lees online
Ondernemen in zware tijden
Nieuwsbrief Tozo
27 november 2020
Fotograaf: Ellen Groenveld

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een uitkering of krediet heeft ontvangen (of heeft aangevraagd) in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).
Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen. Maar ook over andere onderwerpen die interessant kunnen zijn voor zelfstandig ondernemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het voortzetten van hun bedrijf, of die zich juist willen oriënteren op een baan in loondienst.
 
 
 
Terugbetalen Tozo-kredieten
Uitstel aflossen Tozo-krediet mogelijk
Heeft u een Tozo-krediet ontvangen? Dan bent u vanaf 1 januari 2021 verplicht om deze te gaan aflossen. U ontvangt begin januari 2021 eenmalig een brief waarin het maandelijks te betalen bedrag staat. We vragen u het bedrag voor de 20e van iedere maand over te maken. U kunt ook versneld aflossen, zonder boete. Is het voor u moeilijk om aan de betalingsverplichting te voldoen? De gemeente kan u uitstel geven van de maandelijkse betaling. U kunt hiervoor vanaf 15 december een verzoek indienen via een digitaal formulier.
Meer weten
 
 
Ondernemen in zware tijden
Stoppen of doorgaan?
Weet u niet of u moet stoppen of doorgaan met uw bedrijf? De Kamer van Koophandel kan u telefonisch persoonlijk maatwerkadvies geven via 0800 21 17. In het gesprek is er ruimte voor emotie, bedrijfskundige aspecten en een stappenplan. Misschien helpen de volgende filmpjes ook:
Hoe onderneem je in zwaar weer? Stoppen of doorgaan? 
Doorgaan met ondernemen, ook in zwaar weer
Hoe houd je de controle als je je bedrijf wilt stoppen
Direct ontdekken hoe het ervoor staat met uw bedrijf? Bekijk dan de KVK zwaar weer routewijzer voor een beknopte analyse.
Meer over de zwaar weer routewijzer
 
 
Hulp bij financiële zorgen
diverse regelingen en bijdragen
De aangescherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen vragen een lange adem van veel ondernemers. Wordt uw inkomen structureel te laag voor uw vaste maandlasten? Zoals de huur of hypotheek, uw zorgkosten en kosten voor de kinderen? Om u te ondersteunen zijn er diverse regelingen. Het sociaal wijkteam kan u helpen om te bekijken of u daarvoor in aanmerking komt. Op www.geldwijzer.zaanstad.nl vindt u een overzicht van de verschillende regelingen. Wist u dat gezinnen met een krappe beurs in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage voor de sportvereniging, muziekles of schoolspullen voor hun kind(eren)? Kijk voor meer informatie op www.samenvoorallekinderen.nl.

Om uw bedrijf overeind te houden, heeft u misschien ook schulden moeten maken. Op www.zelfjeschuldenregelen.nl vindt u informatie over het hebben van schulden en tips om ze op te lossen. Zoek op tijd hulp en voorkom dat schulden zich opstapelen.
 
 
Omscholen? Gratis cursus en loopbaanadvies
keuze uit 14 opleiders
Goed nieuws! Wilt u ander werk en u laten omscholen? U kunt bij 14 verschillende opleiders een gratis cursus volgen . Hiermee kunt u binnen uw werk andere vaardigheden leren. Of zelfs een eerste stap maken richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Om een cursus of training te volgen, hoeft u zich alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Vanaf 1 december 2020 kunt u ook weer gratis loopbaanadviezen krijgen. Dit is handig voor als u niet goed weet waar u moet beginnen. De loopbaancoach helpt u de goede richting op en kan u begeleiden in uw keuze.

Bent u al op zoek naar een baan? Het Werkgevers Service Punt Zaanstreek-Waterland heeft sinds kort ook een eigen vacaturerant. Bekijk hem hier.
Meer informatie
 
 
Kom jij er uit?
Lees het verhaal van ondernemer Rainier Leakat uit wormerveer
Rainier Leakat (35) uit Wormerveer had het helemaal voor elkaar. Hij verwezenlijkte met succes zijn ondernemersdroom: zijn eigen bedrijf Rai Entertainment, voor al uw feesten en partijen. Muziek, een foodtruck, een cocktailbar, een ijskar, alles met een tropisch tintje. Toen sprong de coronacrisis hem op de nek. Inkomsten verdampten, lasten bleven, schulden ontstonden. Rainier begon razendsnel een bezorgdienst voor Surinaams-Hindoestaans eten, maar scheerde dicht langs de afgrond. Zijn les: ‘Vertel op tijd hoe het gaat. Ik deed dat niet. Uiteindelijk toonde ik kwetsbaarheid. Dat was nodig en goed, weet ik nu.’
Lees het volledige verhaal van Rainier
Zaanstad
 

 
...