Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief
MAAK.Kogerveldwijk
13 juli 2017
18 juli: praat u mee over de wijk?
18 juli: praat u mee over de wijk? De afgelopen periode hebben we in de Kogerveldwijk gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers, met professionals, met jongeren – en wie weet ook met u. Hoe zorgen we ervoor dat de Kogerveldwijk ook op de lange termijn een plek is waar mensen met plezier wonen, werken en leren? Op 18 juli delen we alle bevindingen en gaan verder met u in gesprek over de toekomst van de wijk.

Praat u mee? Datum: dinsdag 18 juli Tijd: 19.00 tot 21.00 uur Plaats: De Tulp, Sportlaan 8, Zaandam Informatie: maakkogerveldwijk.zaanstad.nl

Ja ik ben er bij!
Maak.Zaanstad Kogerveldwijk
Ook op de lange termijn wil Zaanstad een stad zijn waar mensen met plezier wonen, werken en leren. Daarom willen we werken aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners.

Hoe we dat kunnen doen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Want Zaanstad maken we samen: inwoners, organisaties, ondernemers, investeerders en gemeente.

Voor de Kogerveldwijk is vanuit MAAK.Zaanstad de ambitie om zo’n 1000 woningen aan de wijk toe te voegen. Daarvoor zijn al een aantal plannen, zoals op de plek van de voormalige fabriek De Witte Olifant aan de Oostzijde. Nieuwe woningen bieden nieuwe bewoners met nieuwe wensen, maar ze zijn ook een kans om de wensen van de huidige gebruikers vooruit te helpen. Stap 1 is daarom om die wensen in kaart te brengen. Wat vinden bewoners eigenlijk voor- en nadelen van hun wijk? Daarover is de gemeente Zaanstad nu in #gesprekmetdestad. Lees er meer over op de website maakkogerveldwijk.zaanstad.nl.

Buiten spelen
Voor donderdag 13 juli staat bij het buurtbureau in de Hofwijk buiten spelen op het programma. Bij mooi weer wordt tussen 15:00 en 16:30 uur een heuse watermiddag, bij minder goed weer zijn er spelletjes binnen in het wijkbureau. De activiteiten zijn voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Meedoen?
Aanmelden kan via Donna: d.kee@swtzaanstad.nl
Schone wijk: dat doen (jonge) bewoners
Op 27 juli staat weer een nieuwe prikactie met kinderen gepland in de Hofwijk. Deze start om 15.00 uur … met een bingo als beloning! De activiteit duurt tot 16:30 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Kinderen onder de 5 jaar dienen begeleid te worden door een ouder.

Meer informatie via Donna: d.kee@swtzaanstad.nl
 
 
Witte Olifant maakt plaats voor zeventien nieuwe woningen
Zeventien nieuwe woningen komen er aan de Zaan, in de Kogerveldwijk. Op de plek van voormalige koek- en beschuitfabriek van Hille en later Mooij Verf aan de Oostzijde. Het pand is beter bekend als ‘De Witte Olifant’, een bijnaam naar de afbeelding van een olifant op het fabriekspand van Hille. Wethouder Straat: 'De behoefte aan nieuwe woningen in Zaanstad is groot. Tegelijkertijd willen we niet bouwen in het groene buitengebied. Door deze leegstaande fabriek in de Kogerveldwijk te vervangen door nieuwe woningen houden we rekening met allebei; we voorzien in de woningbouwbehoefte én we benutten ruimte in de stad.
Meer weten
 
 
Het Jonkerplantsoen
Het Jonkerplantsoen in de Kogerveldwijk in Zaandam is de afgelopen maanden opgeknapt en veranderd in een bijzondere plek. Inwoners hebben samen met de bedrijven in de wijk een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming hiervan.
Boost voor bedrijventerrein Kogerveld
De gemeente Zaanstad heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om ondernemers op het bedrijventerrein Kogerveld te stimuleren de uitstraling van het terrein verbeteren. De gemeente zal zelf ook een aantal maatregelen nemen om de omgeving van het bedrijventerrein op te knappen. Hiermee wil het college de kwaliteit, de toegankelijkheid en het veiligheidsgevoel in Kogerveld vergroten.
Meer weten
Zaanstad