Nieuwsbrief MAAK.Zaanstad Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief
MAAK.Zaanstad Centrum Oost
21 juli 2017
Bijeenkomst 4 juli: dank! Bijna 200 betrokken Zaankanters kwamen 4 juli af op de startbijeenkomst van MAAK.Zaanstad Centrum Oost. Eén microfoon sneuvelde in de strijd: in de Oostzijderkerk werd door u hard gewerkt om een goede analyse van de wijk te maken. Dank daarvoor! In deze nieuwsbrief blikken we terug op die avond en kijken we vooruit. Wat gebeurt er met alle input?
 
 
 
Meeschrijvers gevonden
Eerder deden we een oproep: willen bewoners of ondernemers meeschrijven aan de analyse van het gebied Centrum Oost, die we na de zomer aan de gemeenteraad willen presenteren? Twee mensen hebben zich inmiddels aangemeld: Simone Ronchetti en Fiona Fano. Daar zijn we blij mee.
 
 
Bijeenkomst 4 juli
Terugblikken op de bijeenkomst in de Oostzijderkerk? Neem een kijkje bij de foto’s, kijk naar alle tafelkleden die we meenamen en werp ook een blik op het document (circa 700 opmerkingen en ideeën) dat we daarvan maakten om met onze collega’s te delen en in de zomer verwerken in de analyse. Klopt er iets niet? Laat het ons weten via maakcentrumoost@zaanstad.nl.
Meer weten
 
 
Bezoek procesmanager Eef Franke 
Wilt u iets delen over het gebied Centrum Oost? Eef Franke werkte tot nu toe twee dagen in de week op locatie in de Peperstraat. Omdat maar weinig mensen hem opzochten, werkt hij vanaf nu op afspraak. Zijn gegevens zijn hier te vinden.
 
 
Hoe gaan de ‘slakjes’ verder?
Van de bijeenkomst 4 juli in de Oostzijderkerk ging de gemeente terug naar het stadhuis met een rijke oogst:
20 tafelkleden vol ideeën, suggesties en opmerkingen over Centrum Oost. En… over samenwerken met de gemeente. “Dat zijn net slakjes”, schreef iemand. “Alles duurt altijd zo lang”.
Lees verder
Tip! Babel bijeenkomst
Stichting Babel, organiseert zaterdag 9 september een ontwerpdag over het gebied Peperstraat, Savornin Lohmanstraat, Zuiddijk, Burcht, Sluis en Klauwershoek. Daarvoor nodigt het architectuurplatform jonge Zaanse ontwerpers en studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en studenten van de Hogeschool Utrecht uit.

Aan de hand van 2 thema’s en 2 deelgebieden worden ideeën ontwikkeld over ingrepen in het gebied die een kwaliteitsslag tot gevolg zullen hebben. De oogst van de raadpleging van 4 juli wordt ook meegenomen.

Deze ontwerpsessie zal aan het einde van de dag ook worden gepresenteerd aan de gemeente en bewoners.

Geïnteresseerd?
Stuur dan een mail naar info@stichting-babel.nl en hou hun website in de gaten voor het laatste nieuws. 

Meer weten
 
 
Win een taart
Het gebied waaraan we werken hebben we voor nu Centrum Oost genoemd. Maar dekt die naam de lading? Of kan het beter?

Suggesties welkom!
Ideeën die we al hoorden: Zaankwartier of Kop van Zuid. Stuur voor 1 september de naam van uw voorkeur in. We kiezen een top 3, en daar kan vervolgens op worden gestemd. Is de naam die u voordroeg de winnaar? Dan wint u een taart – met uiteraard de nieuwe naam erop.
Stuur in
Bouwstop voor hotel Zuiddijk
De gemeente Zaanstad heeft vrijdag 14 juli een bouwstop opgelegd aan de eigenaar van een pand aan de Zuiddijk in Zaandam dat illegaal werd verbouwd tot hotel. De benodigde vergunningen voor de bouwwerkzaamheden ontbraken. De bouw is stilgelegd om te voorkomen dat er een situatie ontstaat die slechts met grote moeite en kosten kan worden teruggedraaid. De eigenaar zal een vergunning moeten aanvragen zodat kan worden beoordeeld of zijn plannen passen binnen het bestemmingsplan en ruimtelijk beleid. Ook kan dan worden getoetst of de verbouwing voldoet aan de bouwtechnische voorschriften.
Zaanstad