Lees online

Wandel mee door Centrum Oost

Nieuws MAAK.Zaanstad Centrum Oost #2

1 september 2017
Wijkschouw 14 september: gaat u mee op pad met ambtenaren?
Tijdens de bijeenkomst in de Oostzijderkerk op 4 juli hoorden we veel moois over het centrumgebied ten oosten van de Zaan. Maar we hoorden ook ergernissen over onder andere de openbare ruimte. Op 14 september maken daarom onze medewerkers van openbare ruimte en beheer samen met bewoners een wijkwandeling. Ze laten elkaar problemen zien en gaan aan de slag met oplossingen. Gaat u mee? Er is plek voor 15 bewoners en aanmelden kan via e-mail. De wijkschouw is van 17.00 tot 18.30 uur en start bij café De Oude Herberg aan de Klauwershoek.
 
 
 
Tip: 9 september Babel Kreativ
kom kijken naar de ideeën voor Centrum Oost
Het Zaans Architectuurplatform Babel organiseert op eigen initiatief een ontwerpatelier over Centrum Oost met als titel 'Over de Sluis'. Op zaterdag 9 september gaan architecten aan de slag met thema’s als verkeer in de toekomst, maar bijvoorbeeld ook met de sfeer en functies voor de Klauwershoek, Peperstraat en Touwslagerstraat. Om 16.30 uur presenteren de ontwerpers hun ideeën van die dag aan publiek en - ter inspiratie - ook aan de gemeente. Meer informatie over locatie en opgave staat op de site van Babel.
Website Babel
 
 
Hoe ziet de analyse van Centrum Oost eruit?
 kom naar de Bijeenkomst op 4 oktober
Veel mensen deelden hun analyse van het gebied Centrum Oost met ons; we spraken met ondernemers, bewonersverenigingen en organisaties en organiseerden een bijeenkomst in de Oostzijderkerk op 4 juli. Daarna verwerkten we in het stadhuis alle opmerkingen op de tafelkleden. Samen met Sjoerd Soeters werkten we verder aan zijn analyse van de wijk en brachten we ook alle gemeentelijke informatie over het gebied in kaart. Welke plannen en ambities waren eerder al vastgesteld? Inmiddels denken we dat we de analyse van Centrum Oost redelijk compleet hebben. We delen hem graag met jullie tijdens een bijeenkomst op 4 oktober om 20.00 uur. Naar een gepaste plek zoeken we nog… daar komen we op terug. Zet ‘m vast in de agenda!
 
 
Bereikbaarheid en contact MAAK.Zaanstad
Het team van centrum oost
Meer weten over de aanpak in MAAK.Zaanstad van Centrum Oost? Op de website maakcentrumoost.zaanstad.nl staat wat we doen en wanneer. U kunt procesmanager Eef Franke (foto) persoonlijk bereiken op 06 5800 2300 of stuur een e-mail naar centrumoost@zaanstad.nl.  En kent u wijkmanager Ruut Willems al? Hij is wijkmanager in heel Zaandam-Zuid. Zijn telefoonnummer is 06 5800 2077. Verder hebben we sinds deze week ook een facebookgroep Centrum Oost gekoppeld aan de gemeentelijke facebookpagina. Daar kunt u vragen en opmerkingen kwijt en natuurlijk in gesprek met buurtbewoners als u een eigen initiatief heeft.
Naar Facebook
Proces en planning Centrum Oost
hoe werkt het bij de gemeente?
Nu de analyse voor Centrum Oost vorm krijgt, wordt deze - na de bijeenkomst - aangeboden aan het college van B&W. Daarbij maken we ook een voorstel om de volgende fase in te gaan. Voor elk apart gebied binnen Centrum Oost komt een eigen aanpak, want wat kan en wat moet gebeuren verschilt per gebied. Daarnaast zijn er ook onderwerpen die voor het hele gebied of zelfs nog breder om aandacht vragen. Het voorstel voor het vervolg willen we begin oktober aanbieden aan het college, die het zal voorleggen aan de raad. De verwachting is dat de raad in november een besluit neemt. 
MAAK.Zaanstad
Zaanstad