Studenten op de Zuiddijk, natte buurtwandeling & meer nieuws uit Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief
Maak.CentrumOost
26 september 2017
Komt u ook naar de bijeenkomst op 4 oktober in de Oostzijderkerk? De afgelopen maanden hebben we vanuit de gemeente samen met pandeigenaren, ondernemers en bewoners van het centrumgebied ten oosten van de Zaan in beeld gebracht wat er goed gaat, wat er beter kan en wat er beter moet in de buurt. Deze analyse willen we natuurlijk graag met u delen. Lees verder>>
 
Wijkschouw
 
Ondanks heel slecht weer liepen buurtbewoners en ondernemers deze maand samen met ambtenaren door de wijk. Ze brachten in beeld wat voor hun de grootste ergernissen zijn in de openbare ruimte. Word lid van de Facebookgroep en bekijk het filmpje van deze wandeling. Op 4 oktober meer over het vervolg, want nu moeten al die ergernissen natuurlijk nog worden aangepakt. Geen Facebook? Kijk dan op de website van Centrum Oost.
 
 
Droombeeld van de Burcht
 
Een restaurant in het havenkantoor en een park op de Burcht: die staan in het ‘Droombeeld' dat burgemeester Vreeman in zijn laatste raadsvergadering heeft overhandigd aan de raadsleden. Het droombeeld is de uitkomst van een brainstorm die de burgemeester hield over de vraag hoe de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Vreeman: ‘De kaart is een droombeeld van hoe die binnenstad eruit zou kunnen zien in 2025. Geen plan, maar een inspiratiebron voor inwoners, ondernemers, ambtenaren en bestuurders om na te denken over hun eigen droom voor de binnenstad.’ Wat vinden jullie ervan?
Lees meer over het Droombeeld
 
 
Studenten op de Zuiddijk
 
Zo’n 30 studenten bestuurskunde buigen zich over een bijzondere studieopdracht rondom de Zuiddijk. De studenten zijn verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze onderzoeken - samen met een ervaren begeleider - hoe de ondernemers op de Zuiddijk en de gemeente Zaanstad aan de slag kunnen om van de Zuiddijk een succesvollere straat te maken.
Meer weten
Lees meer over Maak.Zaanstad
 
Het gebiedsperspectief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Lees meer>>
Zaanstad