Nieuwsbrief Centrum Oost Lees online
Analysefase Kogerveldwijk afgerond: raad beslist over vervolg MAAK.Zaanstad
Nieuws MAAK.Zaanstad Kogerveldwijk
23 november 2017
 
 
Bekijk de analyse
MAAK.Zaanstad zorgt ervoor dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Daarom willen we werken aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners.

In de Kogerveldwijk is MAAK begonnen met een analyse: hoe is het in de wijk? Welke plek is er beschikbaar om te bouwen, hoe kunnen we het verkeer genoeg ruimte geven en wat voor problemen zien bewoners en ondernemers? Het beeld van de wijk dat de gemeente kreeg door eigen onderzoek, straatinterviews, en in verschillende offline en online gesprekken met bewoners, ondernemers, eigenaren en professionals uit de wijk is inmiddels vertaald in een document dat ook ter kennisgeving naar de gemeenteraad is gestuurd. Nieuwsgierig? Bekijk nu de analyse! Met eventuele vragen ben je van harte welkom op 4 december.
Meer weten
 
 
Kom je ook naar de brandweer op maandag 4 december?
Ben je bij de buurtbijeenkomst op maandagavond 4 december? We praten je dan bij over de ontwikkelingen op sportpark Oostzijderveld. Daar gaan binnenkort de voorbereidingen van start voor de bouw van een nieuwe woonbuurt. Hoe gaat die er uitzien? Wie kunnen er straks wonen? Kom langs en je bent weer helemaal op de hoogte. Op de agenda staat ook de analyse van de Kogerveldwijk, die de gemeente Zaanstad in de afgelopen periode maakte. We ontvangen je in de brandweerkazerne. Je kunt dus meteen zien wat daar ’s avonds zoal gebeurt... Inloop vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Het adres is Prins Bernardplein 112, Zaandam.
Ja, ik ben erbij!
!
 
 
Hoe gaat MAAK verder in de Kogerveldwijk?

Donderdag 23 november behandelt de gemeenteraad de analyse en het vervolgvoorstel voor MAAK.Zaanstad, waaronder Kogerveldwijk. Je kunt hierbij - zoals bij alle vergaderingen van de gemeenteraad - aanwezig zijn. Dit agendapunt start om 21.35 uur in zaal 4 op het stadhuis. Te laat voor je smaak? Bekijk het dan vanuit je luie stoel op internet: er is ook een livestream van alle raadsvergaderingen. Een besluit van de gemeenteraad over het vervolg wordt later dit jaar verwacht. Alle informatie daarover is ook te vinden op maakkogerveldwijk.zaanstad.nl.

Naar MAAK Kogerveldwijk
Tip uit de buurt: onafhankelijk Suriname
Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. Dat viert Surbeza op zaterdag 25 november met een leuk kinderprogramma vanaf 16.00 uur, een marktje en na 19.00 uur ’s avonds ook een officieel programma met een speech, dans en dj. De buurt is van harte uitgenodigd om erbij te zijn.

Meer weten? Stuur Surbeza een mail of bel naar 06-34595518.
Tip uit de buurt: vrouwengym
Rennen, rekken, strekken: lekker actief bezig zijn en conditie opbouwen! Sociaal Wijkteam Noord Kogerveld en Stichting Fluxus organiseren iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur vrouwengym in de Hof van Zaenden 65. De kosten bedragen € 0,50 per keer. Koffie en thee zijn gratis. De lessen worden gegeven door Gulmakai Aracid-Nawabi.
Meer weten
Tip uit de buurt: ouderengym

Iedere donderdagochtend van 11.30 uur tot 12.00 uur geeft Els ouderengym op de stoel. De gymles is gratis en je kunt al vanaf 10.00 uur terecht voor een lekker bakje koffie.

Adres: Buurthuis de Hoed, Veldbloemenweg 2c Kogerveld.

Meer weten
Tip uit de buurt: naaicursus in de Noorderkerk
Iedere woensdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur een naaicursus in de Noorderkerk aan de Heijermansstraat 127. Onder deskundige begeleiding van een vrijwilligster maken we de prachtigste kleding. Van de opbrengst worden weer nieuwe garen, naalden en stof gekocht. Kosten: € 0,50.
Meer weten
Zaanstad