Nieuwsbrief Centrum Oost Lees online
Eerste schetsen toekomstplan in januari gereed
Nieuws MAAK.Zaanstad Centrum Oost #5
22 december 2017
Gemeenteraad gaat akkoord met vervolgaanpak MAAK.Centrum Oost
Op donderdag 30 november heeft de gemeenteraad de aanpak voor het vervolg vastgesteld. In deze aanpak hebben we de raad voorgesteld om vanuit de gemeente, samen met Sjoerd Soeters, een grove schets voor een toekomstplan te maken. Daarin nemen we de informatie mee die we bij jullie als bewoners en ondernemers, maar ook bij eigenaren van gebouwen, corporaties en andere partijen hebben opgehaald.

Zodra de eerste ideeën om de kwaliteit in de wijk te verbeteren op papier staan, willen we hierover met je in gesprek. We laten nog weten hoe en wanneer we dat gaan doen. Ondertussen kun je voor vragen altijd contact opnemen met procesmanager Eef Franke, 06-5800 2300 / e.franke@zaanstad.nl.
 
 
 
Raad praat verder over analyses MAAK.Zaanstad
Donderdag 14 december stond de raad - nadat ze er op 30 november al over spraken - nog iets uitgebreider stil bij de analyses van Centrum Oost en de Kogerveldwijk.

Raadsleden spraken onder meer over de zoektocht die MAAK.Zaanstad ook voor henzelf oplevert: de balans tussen de eigen wensen voor het vervolg en de afspraken die eerder zijn gemaakt rond de inrichting van het MAAK.proces en participatie van belanghebbenden.

Zelf terugluisteren? Het gesprek over MAAK begint op ongeveer 48 minuten.
Meer weten
 
 
Buurtwandeling vervolg
In september wandelden een aantal bewoners en ondernemers met ambtenaren van de gemeente door Centrum Oost. Zij bekeken welke verbeterpunten er zijn in de wijk. We plannen nu een nieuwe wandeling met de deelnemers van de vorige wandeling om te bekijken wat er terecht is gekomen van de aangedragen punten. Datum: 20 januari. Meer weten? Stuur ons dan een e-mail.
Stuur een e-mail
 
 
Zin in een interview?
Heb jij bijgedragen aan de analysefase van Centrum Oost? Voor in het “jaarverslag” van MAAK.Zaanstad zoeken we mensen die zich kort willen laten interviewen. We zijn vooral benieuwd naar hoe zij de participatie en de ontwikkelingen in het gebied zien. Wat gaat goed, wat kan beter? Woon of werk je in Centrum Oost en zie je dit zitten? Laat het weten! Je kunt contact opnemen met José Duindam.
Ga naar MAAK Centrum Oost
 
 
Wij wensen je gezellige feestdagen
Alle medewerkers van MAAK.Zaanstad wensen je gezellige feestdagen toe en een mooi 2018!
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor Centrum Oost.
Lees meer over MAAK.Zaanstad
 
Zaanstad