Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Adviesgroep Kogerveld gestart
Nieuws MAAK.Zaanstad Kogerveldwijk
25 januari 2018

Adviesgroep Kogerveld gestart
Voor MAAK.Zaanstad is afgesproken dat er per gebied een Adviesgroep komt. Hierover lees je in het raadsdocument over de aanpak van de participatie.

MAAK.Zaanstad wil de ontwikkeling van de stad zoveel mogelijk in gesprek met de stad doen. De Adviesgroep denkt mee hoe we dat gesprek zo goed mogelijk kunnen aanpakken.

De Adviesgroep bestaat uit raadsleden, een wethouder en belanghebbenden uit het gebied. De leden van Adviesgroep Kogerveld:
* Angela Ern-Brantjes (ondernemer uit de wijk, van Time for Hair)
* Jan Broersma (wijkbewoner)
* Elise Sman (wijkbewoner)

Samen met raadsleden Joke Havik- Schaft, Flip Hoedemaeker en wethouder Addy Verschuren geven ze advies aan de gemeentelijke werkgroep van MAAK.Zaanstad die actief is in de Kogerveldwijk.

>> Ga naar Praat mee

 
 
Laat jouw Zaanse geluid horen
Platform aan de Zaan, het onafhankelijke Zaanse netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven, gaat in februari, maart en april in gesprek met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over wat die in Zaanstad belangrijk vinden voor de komende jaren. Er zijn vier themaweken: 
  • Duurzaamheid (6 t/m 9 februari)
  • Inclusieve stad/Maak het verschil (19 t/m 23 februari)
  • Verstedelijking (12 t/m 16 maart) 
  • Economische ontwikkeling (9 t/’m 13 april)
Meer weten?
Kijk op Zaansegeluiden.nl
!
 
 
Nieuwe woningen Oostzijderveld in zicht
De gemeente wil op het voormalige VVZ-terrein 380 nieuwe woningen bouwen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen en er zal ook ruimte voor winkels en bedrijven zijn. De gemeenteraad besluit hier in februari over.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, kan de overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar Oostzijderpark BV worden getekend.
Lees het nieuwsbericht
 
 
MAAK.Zaanstad: hoe gaan we verder?
Het afgelopen half jaar hebben we samen met bewoners, organisaties en bedrijven gewerkt aan een analyse van het gebied Kogerveldwijk. Dit heeft het analysedocument tot resultaat gehad.

Met de start van de Adviesgroep is de fase gestart dat we werken aan een gebiedsperspectief. We gaan de komende maanden concretere plannen maken voor het MAAK-gebied en vragen daar ook weer regelmatig uw input voor. Houdt de website en Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en deel vooral ook jouw ideeën, vragen of initiatief!

We werken voor alle MAAK-gebieden volgens de APS-methode. Die staat voor de volgorde waarin we te werk gaan: van het doen van een grondige Analyse, naar het gezamenlijk formuleren van een Perspectief naar het bedenken van een kansrijke route: de Strategie.
Meer lezen over de APS-methode
 
 
De buurtcamping in Zaanstad, iets voor u?
Elk jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland op vakantie in hun eigen park. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen.

In het eerste weekend van de zomervakantie – van 20 tot 22 juli – transformeren het Agathepark, Burgemeester In ‘t Veldpark en het Kogerveld tot heuse kampeerterreinen. Inwoners van Zaanstad kunnen een weekend lang kamperen in het park bij hen in de buurt.

De buurtcamping zoekt actieve en sociale buurtbewoners uit Zaanstad die de kar willen trekken bij de organisatie van een camping in een park bij hen in de buurt. Stichting De Buurtcamping begeleidt beheerders bij de organisatie van hun eigen camping. Meer weten? Neem een kijkje op de site of Facebook-pagina!
Kijk op de site
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad