Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Buurtwandeling door Hofwijk
Nieuws MAAK.Zaanstad Kogerveldwijk
20 februari 2018

Buurtwandeling door Hofwijk: 28 maart
In oktober wandelden we met inwoners door Kogerveld om te zien wat er al op korte termijn in de wijk verbeterd kan worden. We kregen toen veel reacties uit de Hofwijk en daarom gaan we nu ook daar een buurtwandeling maken. Dit zal zijn op woensdag 28 maart van 17.30 uur tot 18.30 uur. De wandeling start vanaf het buurtbureau aan de Hof van Holland 63 te Zaandam. Ga je mee? Neem dan ook je buren mee! En zijn er plekken in de Hofwijk die jou een doorn in het oog zijn? Laat het ons weten, dan zorgen we dat de buurtwandeling daar zeker langsgaat.

>> Stuur een e-mail

 
 
Vervanging speelplek Ereprijsweg
We gaan de speelplek aan de Ereprijsweg vervangen en opnieuw inrichten. Heb je ideeën over hoe die speelplek eruit zou moeten zien? Of heb je kinderen (2 tot 8 jaar) die er graag spelen? Kom dan naar de informatiemiddag op donderdag 8 maart om 17.00 uur in De Hoed, Veldbloemenweg 6c. Op donderdag 12 april zullen we het voorlopige ontwerp van de nieuwe speelplek presenteren. De speelplek zal na de zomer gerenoveerd worden.
Ga naar MAAK.Kogerveldwijk
!
 
 
Ontwikkelingen Oostzijderveld
Op 15 februari nam de gemeenteraad een besluit over de bouwplannen voor het Oostzijderveld. Met de vaststelling van de grondexploitatie Oostzijderveld en overeenstemming over de kwaliteitsambities komt de bouw van 380 woningen in de eerste fase in zicht. De hele gemeenteraadsvergadering en hoe er werd gestemd door de verschillende fracties is op de website terug te zien en te lezen.
Ga naar de site
 
 
Ontmoeting in de wijk: iedereen hoort erbij
Aanstaande woensdag, 21 februari, staat wijkmanager Martine Koppe en LabZ ’s middags met Platform aan de Zaan op het Zilverschoonplein.

Zij gaan graag in gesprek met bewoners over hoe we de Zaanse samenleving kunnen zijn waar iedereen bij hoort. Wat heeft de stad nodig? Bewoners worden uitgedaagd op een ansichtkaart te schrijven wat zij zouden doen als ze een dag burgemeester zouden zijn.

Wanneer: woensdag 21 februari
Waar: Zilverschoonplein
Hoe laat: 16.30 uur – 18.30 uur
Kijk op Zaansegeluiden.nl
 
 
Spelletjesavond De Sluis
Op 23 februari, de vrijdag voor de voorjaarsvakantie, is er een spelletjesavond in de Sluis. Op deze avond kunnen nieuwkomers en Zaankanters Nederlands praten en spelletjes doen. In het grote lokaal is een sjoelcompetitie. Iedereen neemt iets te eten mee, zo maken we samen een heerlijk buffet. Vergeet ook je favoriete spel niet! Neem je kinderen en je buren mee, het draait op deze avond om ontspannen ontmoetingen.

Waar: de Sluis, Jufferstraat 6
Wanneer: vrijdag 23 februari
Hoe laat: 19.00 uur – 22.00 uur
Voor wie: nieuwkomers en Zaankanters, volwassenen en kinderen
Aanmelden: niet nodig, als je maar iets lekkers meeneemt!
Ga naar MAAK.Kogerveldwijk
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad