Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online

Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk

Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
25 oktober 2018
Tijdens de MAAK.weken zetten we onze toekomst- bril op. Doet u mee?
MAAK.weken 29 oktober - 12 november

Op 29 oktober trappen we de twee MAAK.weken af met stedenbouwer Jeroen Ruitenbeek. En wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. De aftrap is ook dé plek voor iedereen om zich in te schrijven voor een van de themasessies in de twee weken erna.

Twee weken vol activiteiten
Die sessies variëren van het in kaart brengen van woonwensen voor de toekomst tot nu meteen uw huis aanpakken. De aanpak van het stationsgebied en de mogelijkheden voor een creatieve werk- en ontmoetingsplek zoals de Honigfabriek Datum: maandag 29 oktober Tijd: 15:00 - 17:00 uur en 19:00 - 21:00 uur Locatie: Surbeza Samen 1 Samen Sterk: Slachthuisstraat 67 Zaandam.

MAAK.weken
Gemeente gaat samen-werking aan met gebiedsontwikkelaar AM
 expert in 'stadmaken'
Voor de Kogerveldwijk werken we samen met bedrijven, bewoners en maatschappelijke partners aan een toekomstperspectief. De gemeente Zaanstad is nu ook een samenwerking aangegaan met gebiedsontwikkelaar AM. Het bedrijf is geselecteerd uit vijf organisaties. AM heeft veel ervaring met ‘stadmaken’ in complexe gebieden zoals de Kogerveldwijk, waar veel verschillende eigenaren, belangen én kansen zijn.

Benieuwd naar de mensen van AM?
Tijdens de MAAK.weken sluiten ze alvast aan bij verschillende sessies en kunt u met hen kennismaken.
Meer weten
 
 
Creatieve ideeën voor het Zilverschoonplein
Verslag bijeenkomst 2 oktober

Op twee oktober hebben we een aantal actieve bewoners om raad gevraagd over het opknappen van het Zilverschoonplein. De ideeën waren creatief en heel divers, gingen bijvoorbeeld over groenadoptie, de beplanting, speelplekken, bestrating en zitplekken.

Praat mee tijdens de MAAK.weken
Tijdens de MAAK.weken presenteren wij ideeën en sfeervoorbeelden die wij op korte termijn kunnen realiseren. Wilt u hierover meepraten, heeft u ideeën voor het Zilverschoonplein op de lange termijn, of wilt u graag meedoen aan groenadoptie?
Meldt u zich dan aan voor de sessie van 1 november ‘parels ontdekken’! Dat kan online via de website!

Online aanmelden
 
 
Zaanse opruimestafette
Doe mee voor een schonere buurt
Zaterdag 10 november strijkt de opruimestafette neer op het Zilverschoonplein. Helpt u een uurtje mee aan een schonere buurt? Kom dan om 10.00 uur naar het Zilverschoonplein. Voor koffie en thee wordt gezorgd en na afloop een broodje.se pruim Estafette
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Meer nieuws
Doe mee
Heeft u zelf nog nieuws over de Kogerveldwijk? Laat het ons weten!
Stuur een mail
Zaanstad