Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online

Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk

Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
9 mei 2019
 
 
Perspectief Kogerveld naar de raad
 
De komende 20 jaar gaat de Kogerveldwijk transformeren naar een nog fijner gebied om in te wonen, werken, spelen en sporten. Hoe dat vorm krijgt staat in het ‘Perspectief Kogerveldwijk 2040' wat het college aan de raad heeft voorgelegd ter besluitvorming. Bekijk ook het filmpje over het perspectief op de website maakkogerveldwijk.zaanstad.nl.
Meer weten
 
 
Van Honig naar Hellema
 
De stichting Broedplaats aan de Zaan gaat het bedrijfspand De Hellema herontwikkelen tot broedplaats. Na het succes met de Honigfabriek in Koog aan de Zaan wil de stichting met broedplaats Hellema de verwaarloosde industriestrook tussen de Zaan en de Kogerveldwijk een nieuwe impuls geven.
Meer weten
 
 
Opknapbeurt spoortunnel
 
Goed nieuws! Vanaf maandag 6 mei gaat de gemeente Zaanstad de spoortunnel schoonmaken, graffiti verwijderen en het beton voorzien van anti-graffiti. De tunnel wordt ook voorzien van nieuwe verlichting. Vanaf 6 mei is de spoortunnel twee werkweken afgesloten voor autoverkeer. Wandelaars en fietsers kunnen wel van de tunnel gebruikmaken.
Meer weten
 
 
Groen en spelen in Hofwijk
 
Dankzij een initiatief van bewoners krijgt de Hofwijk op een aantal locaties speeltoestellen erbij. Ook wordt de grond rondom een boom op veel locaties voorzien van beplanting en komen er vier plantenbakken in de wijk. Bij het onderhoud pakt de gemeente haar rol, maar ook bewoners werken mee om het netjes en schoon te houden.
Meer weten
 
 
Buurtcamping:
reserveren kan!
 
De buurtcamping komt naar Kogerveldwijk! Van 12 t/m 15 juli kunnen buurtbewoners een weekend lang kamperen op grasveld bij de Kogerveldschool. Je kunt alvast een plekje reserveren. Ze zoeken nog actieve en sociale buurtbewoners die mee willen helpen bij de organisatie van deze camping. U kunt zich opgeven via hun website.
Lees meer
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad