Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online

Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk

Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
12 juli 2019
Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomer met nieuws uit en over de Kogerveldwijk. Wij wensen iedereen een goede en zonnige zomer toe!
 
 
 
Spetterende heropening Zilverschoonplein
ontmoetingsplein voor jong en oud
Het Zilverschoonplein is af! Zaterdag 29 juni was een spetterende heropening van het plein op een tropische middag. Wethouder Natasja Groothuismink heropende het opgeknapte plein en de vernieuwde fontein. Het plein is een mooie ontmoetingsplek voor jong en oud, met goed voorzieningen.
Meer weten
 
 
Kom dit weekend naar de buurtcamping!
mooie ontmoetingen in de wijk
Dit weekend, van 12 t/m 15 juli, verandert het veld naast de Kogerveldschool in de Kogerveldwijk tot een echt kampeer-terrein. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Kom je ook?
Meer weten
 
 
Groenontwerp voor
Hof van Holland
bomen, beplanting en wadi's
Het groen tussen de laagbouwwoningen Hof van Holland is aan vervanging toe. Om het groen zo goed mogelijk in te kunnen richten, is in 2018 gevraagd naar de wensen van de omwonenden. De gemeente heeft een schetsontwerp gemaakt die nog verder moet worden uitgewerkt. Maandagavond 8 juli werden onder een partytent midden op het gras van het binnenterrein Hof van Holland de tekeningen gepresenteerd. 
Meer weten
 
 
Interview met Wendy Appelman uit Hofwijk 
Wendy zet zich in voor de buurt
Wendy Appelman woont samen met haar zoon van 10 in Hofwijk. Toen zij er acht jaar geleden kwam wonen was de wijk nog redelijk, maar ze ziet het snel achteruit gaan. Ik kan me er aan blijven ergeren, dacht Wendy, of proberen er iets aan te doen. Anderhalf jaar geleden is ze benaderd door de gemeente om mee te denken hoe de buurt kan verbeteren. Wij vroegen Wendy hoe zij de toekomst ziet voor haar Hofwijk en waar zij zich zorgen over maakt.
Meer weten
 
 
Locaties afvalcontainers bekend 
plaatsing in najaar 2019
De locaties voor de afvalcontainers zijn definitief aangewezen. Bewoners in de Kogerveldwijk hebben een brief ontvangen met het definitief aanwijsbesluit voor een container voor restafval bij hen in de buurt. De verwachting is dat de containers in het najaar van 2019 worden geplaatst. Nadat deze container is geplaatst, ontvangen bewoners van HVC een afvalpas die geschikt is voor het gebruik van deze en de andere containers bij hen in de buurt.
Meer weten
 
 
Wegwerkzaamheden zomer Kogerveldwijk
aanbrengen verhoogde plateaus
Van 15 tot en met 26 juli worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Kogerveldwijk. Het gaat hierbij om werkzaamheden aan de Veldbloemenweg
(bij nr. 19) en de kruising Veldbloemenweg met de Zwanebloemkade. Daar worden verhoogde plateaus aangebracht. Bij de school aan de Perzikkruidweg worden de letters 'SCHOOLZONE' in de bestrating aangebracht. 
Meer weten
 
 
Feestelijke onthulling Prullenbakkenkunst
kids strijden tegen afval
De Hofwijk oogt een stuk vrolijker, vooral de prullenbakken. Kinderen uit de Hofwijk maakten tekeningen om de prullenbakken in de wijk mee te versieren. Donderdagmiddag 20 juni 2019 werd deze bijzondere prullenbakkenkunst feestelijk onthuld. De kinderen kregen een leuke workshop van 'Zing mee met Renee' en zongen en dansten samen op het nummer 'Recycle'.
Meer weten
 
 
RCO De Hoofdzaak betrekt de Veldschuit
Heropening door wethouder
Wethouder Natasja Groothuismink opende woensdag 26 juni de Veldschuit aan de Veldbloemenweg 6C. RCO De Hoofdzaak Zaanstad leidt o.a. Zaankanters op tot ervaringsdeskundigen die worden ingezet als onafhankelijke cliëntondersteuners (WMO). Inmiddels zijn er zo’n 50 vrijwilligers actief. De Hoofdzaak gaat graag in gesprek met bewoners die vragen hebben of bepaalde ondersteuning willen voor wijkinitiatieven.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad