Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
5 september 2019
 
 
Ondertunneling A8: geen dagelijkse kost, maar technisch haalbaar
Een interview met stedenbouwkundige Jeroen ruitenbeek
ln het perspectief voor de Kogerveldwijk is ook de ondertunneling van de A8 meegenomen. Is dit een droombeeld of luchtfietserij? Daarover gingen we in gesprek met stedenbouwkundige Jeroen Ruitenbeek, die als supervisor voor MAAK.Zaanstad Midden meedacht over het perspectief.
Meer weten
 
 
Groen Hof van Holland
informatieavond 9 september 17.00 - 18.30 uur
Heb je de informatieavond over de groenvoorziening in Hof van Holland gemist begin juli? Of ben je nieuwsgierig naar het ontwerp met de voorlopige invulling van planten en bloembollen?
Kom dan langs op de informatiebijeenkomst op 9 september in de partytent midden op het grasveld in Hof van Holland. We zijn aanwezig tussen 17.00 en 18.30 uur.
Meer weten
 
 
Nieuwbouwwijk Gouwpark
bestemmingsplan naar de raad
Het nieuwe woonwijk Gouwpark biedt passende woningen voor jong en oud. De nieuwbouw komt op het terrein van het voormalig ZMC waar ruimte is ontstaan voor een nieuw aantrekkelijk woonbuurtje. Donderdag 29 augustus is het bestemmingsplan ter besluitvorming naar de raad gestuurd. Daarmee komt de bouw van 250 nieuwe woningen een stap dichterbij.
Meer weten
 
 
De Hellema werkt!
nieuwsbrief uitgestuurd
De eerste groep huurders van de broedplaats Hellema is al aan het werk. Edelsmid Marja Schilt is begonnen in haar nieuwe unit en kunstenaars Richard Klapwijk en Marlien Venema zijn volop bezig in hun ateliers van Hal A. De komende twee maanden worden de laatste werkzaamheden aan het pand uitgevoerd.
Lees de Nieuwsbrief van de Hellema
 
 
Bouw Witte Olifant vordert
bekijk de foto's
Op de prachtige locatie aan de oostzijde van de Zaan worden de contouren van de nieuwe kadewoningen en appartementen zichtbaar. Het nieuwe ontwerp verwijst naar het oude, beeldbepalende gebouw van verffabriek Mooij: De Witte Olifant. De kenmerkende driedeling in de gevel en de twee ‘torentjes’ komen terug in de nieuwbouw.
Meer weten
Kruispunt Zwanenbloemkade aangepast
drempels, strepen en bobbels
Het kruispunt van de Zwanenbloemkade met de Veldbloemenweg is in juli veiliger gemaakt door een hogere drempel aan te leggen in combinatie met extra strepen op het wegdek en twee bobbels die de auto´s moeten afremmen. Sommige mensen hadden de bobbels graag aan de andere kant gezien. Een verkeerskundige legt uit waarom dit niet kon.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad