Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
12 november 2019
 
 
Monument Noorderbrug
 
De openbare ruimte van het bedrijventerrein Kogerveld krijgt er een nieuw monument bij, de Noorderbrug. Het monument staat op de het voormalige bruggenhoofd van de houten Noorderbrug aan de Oostzijde 422E in Zaandam. Het monument staat in de Zaan en wordt met een speciale kijker vanaf de wal bekeken. 
Lees meer en bekijk het filmpje
 
 
Pilot: meet de kwaliteit van de lucht in jouw omgeving
kent u hollandse luchten al?
Hollandse Luchten is hét burgerplatform voor het meten van de leefomgeving in Noord-Holland. In Zaanstad komt een pilot om samen met betrokken bewoners de luchtkwaliteit te gaan meten. De pilot richt zich op de wijk tussen de A8 en de A7: de Kogerveldwijk dus. Veel bewoners maken zich zorgen over de gezondheids- en milieu effecten van de uitstoot van verkeer op deze wegen. Meer onderzoek naar deze uitstoot is dan ook het doel. Interesse?
Schrijf je hier in
 
 
Juvat opent in Hofwijk mini-kunstencentrum
voor de zaanse jeugd
Danser, acteur en presentator Juvat Westendorp opende half september zijn nieuwe dansschool aan de Hof van Zaenden in Hofwijk, De Juvat Performing Arts Studios gaat naast danslessen ook zang- en theaterlessen aanbieden.
Westendorp: ‘Ik wil al lang een mini-kunstencentrum voor de Zaanse jeugd. Een plek met een soort buurthuisgevoel, waar je meerdere kunstdisciplines kunt leren'.
Bekijk het filmpje (RTV-Zaanstreek)
 
 
Actief netwerk in de Kogerveldwijk
tweede netwerkbijeenkomst
Wat hebben Ouder & Kind, de Jeugdraad en Gezond Opgroeien in de Kogerveldwijk met elkaar te maken? Intussen veel. Begin oktober 2019 vond een tweede netwerkdiner in het Element plaats, waar zo’n 20 professionals en inwoners samen kwamen. Naast feedback op de plannen ontstaan uit het eerste netwerkdiner, kon men tijdens het diner nieuwe ideeën en initiatieven aandragen.
Meer weten
 
 
Amsterdamse wethouder bezoekt De Hellema
een broedplaats brengt reuring
Wethouder cultuur Sanna Munnikendam bracht samen met haar Amsterdamse collega Touria Meliani een bezoek aan twee Zaanse broedplaatsen. Ook De Hellema, in de Kogerveldwijk, stond op het programma. Zaanstad vindt het belangrijk dat er culturele ‘trapveldjes’, pop-ups, evenementen en broedplaatsen zijn. Die brengen reuring in de stad.
Lees meer
 
 
Nieuwe manier van afval inzamelen
Het inzamelen van afval wordt anders in Zaanstad. Van de 23 wijken zijn 12 wijken al over op de nieuwe manier. Ook de Kogerveldwijk. Meer weten? Er is een speciale site waar u veel informatie vindt over de nieuwe manier van afvalscheiden in Zaanstad.
afvalscheiden.zaanstad.nl
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad