Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
18 december 2019

Dit is de laatste nieuwsbrief over MAAK.Kogerveldwijk in 2019. Het gehele team van MAAK.Kogerveldwijk wenst alle lezers prettige feestdagen en een mooi nieuwjaar.

 
 
 
Hofwijk Noord fase 1: plannen voor nieuwe stadswijk met 750 woningen
raad stemt in met uitgangspunten hofwijk noord
De gemeenteraad van Zaanstad wil dat het bedrijventerrein Hofwijk Noord de komende jaren verandert in een fijne en levendige stadswijk, met 750 woningen voor mensen met verschillende inkomens en met groen in de openbare ruimte. De raad heeft op 12 december een aantal belangrijke uitgangspunten vastgesteld.
Meer weten
 
 
De Kogerveldwijk fleurt op
een win-win: plantenbakken en groenadoptie
De wijk fleurt op! Al gespot? De kogerveldwijk is 10 nieuwe plantenbakken rijker. Geleverd door de gemeente en geadopteerd door de buurt! Je vindt de plantenbakken bij het Hof van Zaenden, bij de winkels in Hof van Holland en op diverse locaties op de Oostzijde. In de Boerenjonkerbuurt waren ze al te vinden. Daar worden ze al liefdevol onderhouden door bewoners uit de buurt. En er volgen nog vijf van de fleurige bakken verspreid over de wijk!
 
 
Burgerplatform Hollandse Luchten start in Zaanstad!
doet u mee?
Begin 2020 start Hollandse Luchten een nieuwe pilot in Zaanstad om samen met betrokken bewoners de luchtkwaliteit van de omgeving in kaart te brengen. De pilot richt zich op het gebied tussen de A8 en A7: de Kogerveldwijk. Veel bewoners maken zich zorgen over de gezondheids- en milieueffecten van de uitstoot van verkeer op deze wegen. Meer onderzoek is dan ook het doel. Woont u in de Kogerveldwijk en bent u benieuwd hoe u met sensoren de luchtkwaliteit meten? Meld u dan nu aan. In februari 2020 wordt een eerste bijeenkomst gepland. De exacte datum volgt nog.
Meld u hier aan voor de pilot
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad