Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
30 januari 2020
 
 
Update Oostzijderpark: stikstofuitspraak
start verkoop vertraagd
Door de stikstofuitspraak van de Raad van State staan bouwvergunningen en bestemmingsplannen onder druk. Er is nu een landelijke discussie gaande over de rekenmethodiek van stikstofuitstoot. Hierdoor loopt het project Oostzijderpark vertraging op, net als vele andere projecten in Zaanstad. Dat betekent ook dat de start van de verkoop vertraging oploopt. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via onderstaande link.
Project Oostzijderpark
 
 
Eerste bijeenkomst pilot Hollandse Luchten gepland op 4 februari 2020
Vanaf 19.30 uur in het element
Maakt u zich zorgen over de gezondheids- en milieueffecten van de uitstoot van verkeer rondom de wegen A8 en A7? U kunt helpen bij het meten van de luchtkwaliteit bij u in de buurt. Kom op 4 februari om 19.30 naar het Element. Daar leert u meer over het meten van luchtkwaliteit en krijgt u uitleg over hoe u de luchtkwaliteit kunt meten met sensoren. Noteer ook alvast de tweede bijeenkomst in uw agenda: 11 februari 19.30 uur (het Element). Dan krijgt u uitleg over de sensoren zelf en wordt er gezamenlijk gekeken naar de meest strategische plekken om de sensoren te plaatsen.
Bijeenkomsten Kogerveldwijk
 
 
Initiatieven in Kogerveldwijk:
woningen Jufferstraat
meer info na de zomer
Woningcorporatie ZVH heeft plannen om ruim 100 woningen te bouwen in de Jufferstraat bij het Jonkerplantsoen. De huidige bebouwing gaat hiervoor gesloopt worden. Er wordt nu gekeken hoeveel woningen mogelijk zijn, wat voor type woningen en het aantal parkeerplaatsen. In het voorjaar organiseert ZVH een informatieavond over de ontwikkeling. Na de zomer van 2020 moet duidelijk zijn hoe de plannen er precies gaan uitzien.

Meer lezen over dit initiatief of andere initiatieven in het MAAK.gebied Kogerveldwijk. Neem een kijkje op de website maakkogerveldwijk.zaanstad.nl.
Meer initiatieven in de Kogerveldwijk
 
 
Parkeeronderzoek Kogerveldwijk
Op 6 en 11 februari 2020
Op donderdag 6 en dinsdag 11 februari vindt een parkeeronderzoek plaats in de Kogerveldwijk. Hiervoor gaat een bureau verschillende tellingen doen in het gebied tussen het spoor, de A8 en een deel van Kogerveld. Er wordt onder andere gekeken naar de parkeerbezetting en het aantal geparkeerde auto’s en fietsen.
De metingen worden overdag en ’s avonds uitgevoerd en dienen als onderbouwing voor parkeervraagstukken in de verschillende projecten in de buurt.
 
 
Aanpak verkeersknelpunt Guisweg
onderzoek naar mogelijke oplossingen
De kruising van de Guisweg in Zaandijk met het spoor en de Provincialeweg is al jaren een knelpunt voor zowel fietsers als autoverkeer. Een weg onder het spoor door blijkt de best mogelijke oplossing. Op dit moment wordt onderzocht waar deze moet komen en wat de gevolgen zijn voor fietsroutes, het stationsgebied en de aansluiting met de A8. De eerste schetsen zijn onlangs gepresenteerd. Klik voor meer info op onderstaande link.
guisweg.zaanstad.nl
 
 
Buurtcamping Kogerveldwijk zoekt beheerders & vrijwilligers
Elk jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland op vakantie in hun eigen park. Hopelijk deze zomer ook weer in de Kogerveldwijk. De buurtcamping zoekt beheerders die dol zijn op camperen en nog beter in organiseren. Iets voor jou? Kom dan dinsdag 4 februari vanaf 19.00 uur naar de bijeenkomst in Buurthuis De Kolk (Klampersstraat 1, Zaandam).Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. 
Meld je aan via: vera@debuurtcamping.nl of sari@debuurtcamping.nl
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad