Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
27 februari 2020
 
 
Ruim € 4 miljoen voor Hofwijk Noord en Mauritsbuurt
Provincie maakt woningbouw mogelijk
De provincie maakt ruim € 4 miljoen vrij om de woningbouw op twee voormalige bedrijventerreinen (Hofwijk Noord en de Mauritsbuurt) vlakbij stations Zaandam Kogerveld en Zaandam mogelijk te maken. Bij Hofwijk Noord gaat het om een subsidie van € 3.225.000. De provincie maakt woningbouw hier mogelijk, omdat de vraag naar woningen groot is. Bovendien wil de provincie stimuleren dat woningen zoveel mogelijk worden gebouwd bij OV-knooppunten. Dit draagt bij aan een goede bereikbaarheid.
Meer weten
 
 
Architect voor nieuw te bouwen zwembad De Slag bekend
Locatie: sportpark hoornseveld
Wethouder Sport Gerard Slegers heeft de architect van zwembad De Slag bekend gemaakt: VenhoevenCS architecture+urbanism. De schetsen die zij aanleverden, sluiten het beste aan bij de voorwaarden die door de gemeente waren meegegeven. Ook is de locatie van het zwembad bekend gemaakt. Na een zorgvuldige afweging is besloten dat het zwembad in het midden van het sportpark Hoornseveld gebouwd wordt
Meer weten
 
 
Kogerveldwijk kan gaan meten
pilot hollandse luchten van start
Op 4 februari vond de eerste bijeenkomst plaats van de pilot Kogerveld (Zaanstad) in Het Element, Zaandam. Na een introductie over Hollandse Luchten en het meten van fijn- en stikstof werden er doelen en meetvragen geformuleerd voor de Kogerveldwijk. Aan de hand van de doelen en meetvragen hebben de deelnemers op een grote kaart de meest logische meetlocaties uitgezocht. Op 11 februari werden de sensoren verdeeld en kan het meten beginnen. Nieuwsgiering naar de doelen en meetvragen? Lees het op de site van Hollandse Luchten. (Voor een juiste weergave kun je de site het beste openen in Google Chrome, Firefox of Safari).
Meer weten
 
 
Bomenkap langs Heijermansstraat voor Oostzijderpark
Ter voorbereiding van het nieuw aan te leggen kruispunt
In de week van 10 februari zijn er bomen langs de Heijermansstraat weggehaald. De bomen werden gekapt ter voorbereiding van het kruispunt op de Heijermansstraat dat voor de nieuwe woonwijk wordt aangelegd. Ondanks dat de bouw hinder ondervindt van de landelijke problemen met de stikstofuitstoot wordt er nu in wintertijd al gekapt. Daarmee voorkomen we dat als de bomen srraks weer volop in blad staan er vogels gaan nestelen. Voor deze bomen is eind 2017 al een kapvergunning afgegeven.
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad