Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
27 augustus 2020
Ook op de lange termijn wil Zaanstad een stad zijn waar mensen met plezier wonen, werken en leren. In de Kogerveldwijk werken we samen aan een maatschappelijk sterke en leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Doet u mee?
 
 
 
Acht weken lang workshops CruyffCourt
van alles te doen voor kids uit de buurt
Van 2 september t/m 21 oktober worden op en rond het CruyffCourt in Kogerveld, Zaandam, wekelijks zes, uiteenlopende workshops georganiseerd. Steeds van 14:30-16 uur, voor kinderen van 6 t/m 13 jaar uit de wijk en de omgeving. Inclusief een feestelijke start en afronding! En Juvat Westendorp is aanwezig bij de aftrap op 2 september! Wees welkom en kom langs om een kijkje te nemen.
Meer informatie CruyffCourt
 
 
Inloopmiddag over plannen Hemmes
26 september op het terrein van kramer
Er zit beweging in de herontwikkeling van de Hemmes. In juni heeft de Gemeenteraad positief gestemd over de herbouw van molen De Zaadzaaijer. Zaterdag 26 september organiseert de Hemmesgroep een inloopmiddag om omwonenden te informeren over de fase van planontwikkeling. Klik op onderstaande link voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden voor de inloopmiddag. Er gelden tijdsblokken.
Meer informatie en aanmelden
 
 
Informatiebijeenkomst Jufferstraat
online op maandag 7 september vanaf 20.00 uur
Woningcorporatie ZVH werkt aan het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen in de Jufferstraat. De afgelopen periode zijn er plannen gemaakt om de bedrijven aan de Jufferstraat, de HG Scholtenstraat en het Jonkerplantsoen te vervangen door een woningbouwproject. Dit verkleint het woningtekort in Zaandam en maakt de Boerejonkerbuurt een prettiger woonomgeving. In de plannen wordt ook 1.000 m2 aan voorzieningen langs de Scholtenstraat meegenomen. Omwonenden zijn welkom bij een online informatie-bijeenkomst van ZVH (via MSTeams) op maandag 7 september a.s. vanaf 20.00 uur. 
Aanmelden informatiebijeenkomst
 
 
Visie stationsgebied Kogerveldwijk in ontwikkeling
Ervaringen en meningen  buurt belangrijk
Gemeente Zaanstad werkt aan een visie voor het gebied rondom NS-station Kogerveldwijk. In de visie beschrijven we hoe het gebied er in de toekomst uit moet komen te zien. Bewoners, bedrijven en andere betrokkenen denken met ons mee bij het maken van de visie. De tweede online bijeenkomsten zijn geweest. Klik op onderstaande link voor de verslagen van de bijeenkomsten en wat de volgende stap wordt.  
Meer over de visie-ontwikkeling
 
 
Hollandse Luchten: presentatie eerste data-analyse
dinsdag 8 september online
In februari is een betrokken groep bewoners van Kogerveld gestart met Hollandse Luchten. De eerste data zijn verzameld en geanalyseerd. Op dinsdag 8 september om 19:00 uur deelt de GGD Amsterdam, het RIVM en TNO de eerste inzichten uit de verzamelde data. Nieuwsgierig? Klik op onderstaande link voor meer informatie en hoe je kunt aanmelden voor de online bijeenkomst.
Aanmelden online bijeenkomst
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad