Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
9 oktober 2020
Wilt u ons helpen het toekomstbeeld voor de Kogerveldwijk verder uit te werken?
  
Wij zoeken betrokken mensen die samen met ons het toekomstbeeld voor de Kogerveldwijk verder willen uitwerken. U kunt zich hiervoor aanmelden via Kogerveldwijk@zaanstad.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 19 oktober 2020. Graag bij het aanmelden uw postcode geven. Bij meer aanmeldingen dan acht personen, zullen wij een selectie maken uit de aanmeldingen, waarbij we streven naar een goede vertegenwoordiging vanuit de verschillende buurten. De overige aanmeldingen houden we op de hoogte van de uitkomsten van de sessies.
Meer weten
 
 
Goede opkomst inloop Hemmes
molen de zaadzaaier
Op zaterdagmiddag 26 september organiseerde de Hemmesgroep een inloopmiddag over hun plannen om molen de Zaadzaaijer op het Zaanse schiereiland de Hemmes te bouwen. De inloopmiddag vond plaats nabij de locatie waar de molen moet gaan komen. De belangstelling was groot. Er zijn ruim 90 belangstellenden langsgekomen. De belangrijkste stap is nu de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad in november. Daarin besluit de gemeenteraad of de gemeente een bijdrage van 200.000 gaat doen voor de bouw van de molen. Naar verwachting kan eind 2021/begin 2022 gestart worden met de bouw van de molen. 
Meer weten
 
 
Hollandse Luchten
eerste dataverkenning is geweest
Op dinsdag 8 september vond de eerste dataverkenning van Hollandse Luchten Kogerveld plaats, een online bijeenkomst. Deelnemers uit buurt kwamen samen met de Gemeente Zaanstad, TNO, het RIVM, de GGD Amsterdam, de Provincie Noord-Holland en Waag. Ze verkenden de eerste metingen naar de luchtkwaliteit van de Kogerveldwijk. TNO en de GGD Amsterdam deelden de eerste inzichten uit de verzamelde data van Kogerveld. Daarnaast gingen deelnemers aan de slag met de Samen Analyseren Tool, een door het RIVM ontwikkelde interactieve tool voor eenvoudige datavisualisatie van luchtkwaliteitssensoren. Bekijk hier de data van de sensoren uit de Kogerveldwijk.

Wilt u op de hoogte blijven van Hollandse Luchten Kogerveld? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via onderstaand link.
Aanmelden nieuwsbrief Hollandse Luchten
 
 
College B&W brengt werkbezoek aan Kogerveldwijk
rondleiding door de buurt
Op 22 september bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Kogerveldwijk. De ronde ging via het station naar vorig jaar geheel opgeknapte Zilverschoonplein en van de nieuwe voetgangersoversteek naar de boulderhal in Broedplaats de Hellema.
Meer weten
 
 
Juffer Jonker
Plannen ZVH toegelicht
Woningcorporatie ZVH heeft plannen om aan de Jufferstraat en het Jonkerplantsoen ruim 100 woningen te bouwen. Daarvan zal het grootste deel uit sociale huurwoningen bestaan. Op maandag 7 september heeft ZVH de plannen tijdens een digitale bewonersavond toegelicht. Via een livestream konden aanwezigen via whatsapp vragen stellen en opmerkingen maken, die meteen behandeld werden. Tijdens de livestream keken er 51 unieke bezoekers. In totaal is de presentatie ruim 100 keer bekeken via Youtube. De bijeenkomst kan teruggekeken worden
Meer weten
 
 
Groen licht voor ruim 500 woningen Oostzijderveld
eerste regenboogwijk in zaanstad
Het bestemmingsplan Oostzijderveld, gelegen tussen de Prins Bernhardweg, de Heijermansstraat, de spoorlijn tussen Zaandam en Purmerend en het Gouw, is door de gemeenteraad vastgesteld. Onderdeel van dit plan is de nieuwbouwlocatie Oostzijderpark fase 1. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd. Naast de woningen komt er plek voor onder andere een grand café/restaurant en een kinderdagverblijf.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad