Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
18 december 2020
2020 was een bijzonder jaar. Hoewel overvallen door het coronavirus, werd er door het projectteam stug doorgewerkt aan de toekomstvisie van Kogerveldwijk: een wijk maken waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen en werken.
Een aantal projectleden blikken terug op hun hoogtepunt voor de wijk in 2020 en kijken vooruit naar 2021. Klik hier voor hun persoonlijke boodschap.

Het hele projectteam van MAAK.Kogerveldwijk wenst u een fijne kerst en een goede start van het nieuwe jaar.
 
 
 
Digitale bijeenkomst 12 januari: Toelichting concept-visie stationsgebied Kogerveld
12 januari van 19.00 - 20.30 uur
Gemeente Zaanstad werkt aan een visie voor het gebied rondom NS-station Kogerveld. In de visie beschrijven we hoe het gebied er in de toekomst uit moet komen te zien. Met dank aan bewoners, bedrijven en andere betrokkenen die met ons meedachten is er inmiddels een concept van de visie gereed. Op 12 januari wordt het concept toegelicht tijdens een online bijeenkomst van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Klik op de link hieronder voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.
Meer weten
 
 
Ontwerpbestemmingsplan sportpark Hoornseveld
zes weken ter inzage
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor Sportpark Hoornseveld. Op het Sportpark is ruimte gecreëerd voor diverse sportverenigingen en ook zwembad De Slag komt naar het sportpark. Het huidige zwembad in Zaandam Zuid is aan vervanging toe. Door efficiënt met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor woningbouw. Het ontwerp- bestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd.
Meer weten
 
 
Officieel startschot nieuwbouwproject Oostzijderpark
kerstbomenactie en donatie voor de voedselbank zaanstad
Deze week gaf de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) het officiële startschot van nieuwbouwproject Oostzijderpark te Zaandam. Bij de gelegenheid was er een speciale rol voor de Voedselbank Zaanstreek.

Het college verleende eerder al de omgevingsvergunning voor het bouwen van de eerste twee bouwblokken van fase 1 van het Oostzijderpark. Wethouder Wessel Breunesse: ‘Mooi dat er nu vaart zit in de ontwikkeling van deze groene wijk. Op naar de eerste paal wat mij betreft!
Meer weten
 
 
Geld van gemeente voor Hemmes
molen de zaadzaaier
De gemeenteraad heeft besloten om in totaal € 370.000,- te investeren in de bouw van de eerste molen op schiereiland de Hemmes. Het gaat om € 170.000,- in 2021 en € 200.000,- in 2022. Van dit bedrag gaat € 200.000,- naar de Hemmesgroep voor de bouw van de eerste molen: de Zaadzaaijer. Met deze toezegging van Zaanstad kan de Hemmesgroep nu actief fondsen gaan werven om het resterende bedrag voor de bouw van de molen te regelen.  
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad