Partoen, inwoners met schulden, politiechef over kwetsbare doelgroep
Lees online.
Nieuwsbrief Pact Poelenburg Peldersveld
11 februari 2021
Dit is de derde nieuwsbrief van een reeks over het Pact Poelenburg Peldersveld. Het Pact Poelenburg Peldersveld is op 4 februari 2020 getekend door 24 organisaties en bewoners die zich verbinden aan de ambities van het Pact: gelijke kansen voor de kinderen, bewoners werken aan hun toekomst en doen mee naar vermogen en fijn en veilig wonen. In deze serie nieuwsbrieven word je op de hoogte gebracht van activiteiten die in het kader van het Pact Poelenburg Peldersveld worden uitgevoerd. Heb je vragen of een reactie: mail naar pactpoelenburgpeldersveld@zaanstad.nl.

Stuur deze e-mail zoveel mogelijk door naar collega's die ook betrokken zijn bij het Pact Poelenburg Peldersveld.
 
 
Politiechef Sherwin over de kwetsbare bewoners
Politiechef Sherwin Tjin-Asjoe maakt zich zorgen over de weerbaarheid van meest kwetsbare bewoners in de kwetsbaarste wijken van Zaanstad. 'We spreken vrouwen in Poelenburg en Peldersveld die te maken kregen met huiselijk geweld en niet wisten van het bestaan van een alarmlijn.’
Lees verder
 
 
Meer dan huiswerkbegeleiding
'Geweldig dat de scholen en gemeente Zaanstad ons deze kans bieden.’ Directeur van de stichting Studiezalen Abdelhamid Idrissi is enthousiast over de wijze waarop de studiezalen op het Zuiderzeecollege en Pascal Zuid voor jongeren uit Poelenburg en Peldersveld functioneren.
Lees verder
 
 
Dure Nikes om erbij te horen
De jeugd heeft de toekomst, luidt een bekend Nederlands gezegde. ‘Niet als je met uitzichtloze schulden zit’, ervaart Sascha van Swinderen dagelijks. Sascha is case-manager en doet de intakes voor het Sociaal Wijkteam van Zaanstad. In Poelenburg en Peldersveld komt ze regelmatig bewoners tegen die geen toekomstperspectief meer zien omdat ze diep in de schulden zitten.
Lees verder
 
 
Parteon: schoon en sociaal is ideaal
Een sociale en schone wijk, waar mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar klaar staan. Complexbeheerder Dannis Groen van woningcorporatie Parteon glundert als zo’n ideaalbeeld voor zijn ogen vorm krijgt.
Lees verder