Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
6 april 2021
 
 
Project Paltrok
242 appartementen
Op de hoek van de Zaanse Paltrokstraat en de Scholtenstraat - waar op dit moment de bedrijfsgebouwen van Holleman en Schoen staan – komt een nieuwe ontwikkeling met de naam Paltrok. Op donderdag 11 maart was er een online informatieavond waarin de plannen werden gepresenteerd en toegelicht. Door een ongeval bij één van de betrokkenen is de uitnodiging voor deze avond digitaal niet goed gedeeld. De avond is wel opgenomen, dus als u deze met de bijbehorende documenten wilt terugkijken, neem dan contact op met de ontwikkelaar Blue Banner
Lees meer
 
 
Werkzaamheden A8/Coenbrug 
gericht op het Dempen van geluid
Tot 17 april 2021 werkt Rijkswaterstaat aan de Coenbrug op de A8. De trek-duwstangen, die de brug op zijn plaats houden, worden gereviseerd om het geluid van de brug te dempen. De werkzaamheden vinden voor een groot deel binnen in de brug plaats, onzichtbaar voor de omgeving. Benieuwd waar ze mee bezig zijn? Neem een kijkje op de website van Rijkwaterstaat. Daar worden de werkzaamheden uitgelegd aan de hand van een infoghrapic. 
Website Rijkswaterstaat
 
 
Kom naar de online bijeenkomsten  voor de Hofwijk
Dinsdag 6 april, 4 mei en 1 juni tussen 17.00 - 18.00 uur
Heeft u een vraag, wilt u meepraten over de buurt of heeft u een wens of leuk initiatief? Dan kunt u aanschuiven bij de HofwijkZoom, een online bijeenkomst één keer in de maand op een dinsdag. De eerste is al vanavond. Dat is wel heel kort dag. Kunt u vanavond niet? Op 4 mei en 1 juni bent u ook van harte welkom. 

U kunt zich aanmelden door een mail of een bericht te sturen naar Martine Koppe: M.koppe@zaanstad.nl. U ontvangt dan een link en uitleg hoe u kunt deelnemen aan het online programma Zoom.
 
 
Nieuwe ophaalbrug Haaldersbroek in gebruik
klassiek ontwerp met veel hout
De nieuwe ophaalbrug tussen het Kalf en het Haaldersbroek in Zaandam is klaar. De gemeente moest de oude brug vervangen, omdat die in slechte staat was. De afgelopen maanden konden wandelaars, voetgangers en auto’s over een noodbrug. De noodbrug was nodig om de wijk voor de bewoners toegankelijk te houden. Voor veel fietsers en wandelaars is Haaldersbroek een belangrijke doorgaande route is.
Meer weten
 
 
Klankbordgroep Boerejonkerbuurt
al vele jaren een denktank voor de buurt
Wist u dat er in de Boerejonkerbuurt al vele jaren een klankbordgroep actief is?
Zij denken samen met de inwoners, ondernemers en de gemeente mee over de ontwikkelingen in de buurt en de wijk.
Door de jaren heen wisselt de samenstelling van de klankbordgroep. Bent u benieuwd wie het nu zijn? Klik op de link hieronder voor een korte kennismaking.
Klankbordgroep
 
 
Update Oostzijderpark
Bouw blok a vordert gestaag
Na de jaarwisseling is door aannemer Heddes de eerste paal geslagen. Tijdens de vorstperiode heeft het werk door de bevroren ondergrond kortstondig stilgelegen, maar inmiddels is het hele plangebied voor Fase I van de nieuwe Regenboogwijk een grote zandvlakte. De bouw van blok A, de woontoren naast Station Kogerveld met ca.170 stuks middendure huurwoningen en een commerciële plint, vordert gestaag. 
Meer weten
 
 
Bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld
college van B&W heeft ingestemd, nu naar de raad
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor sportpark Hoornseveld. Daarmee is weer een stap gezet in de ontwikkeling een prachtige plek in Zaanstad om te sporten en recreëren. Het bestemmingsplan gaat ter vaststelling naar de gemeenteraad.
Meer weten
De Hellema werkt samen met theatermakers en horeca
het motorblok ontwikkelt een culturele hotspot
Theater, voorstellingen, concerten, exposities en ontmoetingen plus een hapje en een drankje. Het Motorblok, bestaande uit professionele theatermakers en horeca-vedetten, ontwikkelt binnen Broedplaats De Hellema in de Kogerveldwijk, de komende maanden een culturele hotspot met laagdrempelige horeca. Een mooie plek om oude en nieuwe bewoners van een wijk in ontwikkeling te verbinden. De horeca hoopt te openen in september. Dan start eveneens de eerste programmering.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad