Onderwerp:  Ontwikkelingen in MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
Ontwikkelingen in Zaandam Centrum Oost
25 juni 2021
 
 
Pas op de plaats in de Peperstraat
we leggen de besluitvorming even stil
Als gemeente zijn we al een tijd bezig om te onderzoeken hoe we de Peperstraat kunnen herontwikkelen naar een mooie en gebruiksvriendelijke entree van het centrum. Veel bewoners vinden dat dit gebied toe is aan een opknapbeurt. Maar de weerstand en het verzet van een aantal bewoners zijn ons ook niet ontgaan. Op dit moment is het contact tussen gemeente, bewoners en betrokkenen niet goed en dat maakt het moeilijk om in gesprek te gaan over de ontwikkeling. We vinden dat we eerst weer met de bewoners in gesprek moeten, voor we kunnen bepalen hoe we verder gaan met de plannen voor de Peperstraat.
Meer weten
 
 
Werkzaamheden Prins Hendrikkade
nieuwe parkeervakken en nieuwe bomen
Zaanstad past de openbare ruimte aan bij de Prins Hendrikkade. Langs de rijweg van de Prins Hendrikkade komen nieuwe parkeervakken. De kade sluiten we af voor parkeren. Verder vervangen we vier bomen. In de week van 21 juni begint Floris Infra met de werkzaamheden. Dit duurt ongeveer tot en met oktober 2021.
Meer over de werkzaamheden
 
 
Voortgang bijeenkomsten Zuiddijk
Verbeteringen verkeer en openbare verlichting
Afgelopen maart waren er weer bijeenkomsten om met bewoners en ondernemers te praten over de Zuiddijk. Over de leefbaarheid, ondermijning en de toekomst van het gebied. We spraken dit keer over het verkeer en de verlichting.

Inmiddels hebben we extra verkeersborden geplaatst en de lume van een aantal lantaarnpalen verhoogd. Momenteel onderzoeken we wat we op de middellange termijn kunnen verbeteren aan de Zuiddijk. Op 5 oktober 2021 staat de volgende bijeenkomst gepland.
Meer weten
Zaanstad