Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
29 juni 2021
Agenda: informatieavonden op 5 en 7 juli 
  
5 juli 19.30 uur: informatiebijeenkomst ontwikkelingen Slachthuisstraat - online
Het ontwikkelteam Slachthuisstraat geeft een toelichting op de ontwikkelingen op de locatie van de Slachthuisstraat 67 en 67 A. Zij horen dan ook graag uw input. Klik op bovenstaande link voor meer informatie. 

7 juli 19.00 uur: informatieavond nieuwe locatie OBS Kogerveld - op locatie
De huidige Kogerveldschool is aan vervanging toe. Op de huidige locatie kan de school vanwege de hoogspanning niet uitbreiden of herbouwen. De gemeente zoekt daarom samen met het schoolbestuur naar een nieuwe locatie. Op woensdag 7 juli wordt uitleg gegeven over de voorkeurslocatie en horen we graag uw reactie. Klik op bovenstaande link voor meer informatie. 
 
 
De Levende Tuin:
leren en ontwikkelen
 
Aan de Slachthuisstraat is ‘De Levende Tuin’ te vinden. Een tuin van 60m2, waarin diverse wateropvang technieken zichtbaar worden. Zo is er een wadi die overvloedig water vasthoud en wordt er een terrasoverkapping gebouwd met een sedumdak. Zo’n dak verkoelt en houdt ook water bij stortbuien wat langer vast. En uiteraard is er een regenton. De Levende Tuin is het succes van team Arbeidsparticipatie. Volgens teamleider Esther Kraaijpoel een superleuk project: ‘Ze leren aanplanten, snoeien en mogelijkheden ontdekken om regenwater op te vangen en te hergebruiken.’
Meer weten
 
 
Honigfabriek: kenmerkende stijl blijft
  
Voor de voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde in Koog aan de Zaan zijn plannen voor de bouw van 95 appartementen. Een deel van de Honigfabriek is gemeentelijk monument en zal getransformeerd worden. En een deel zal gesloopt worden en vervangen door nieuwbouwappartementen. Kenmerkend voor Zaanse industriële complexen is dat de gebouwen niet netjes geschikt zijn. Zo ook de honigfabriek, ook wel De Bij genoemd. Elk stukje is organische gegroeid en heeft zijn eigen stijl. Samen vertellen de gebouwen een verhaal over het industriële verleden. Deze kenmerkende stijl blijft behouden. 
Meer weten
 
 
Gratis jeugdactiviteiten met de Zomer Experience
  
In de zomervakantie, van 12 juli tot en met 20 augustus, is de jeugd welkom op de Zaanse Zomer Experience. Alle kinderen (in de leeftijd van 3 t/m 17 jaar) kunnen gratis meedoen met buitenactiviteiten op het gebied van sporten, koken, cultuur en natuur. Vooraf aanmelden is niet nodig, alle deelnemers kunnen zich ter plekke aanmelden. Kinderen kunnen lekker komen spelen, sporten, ontdekken en genieten. Klik op de link hieronder van de Zaanse Experience voor een overzicht van alle activiteiten en de locaties waaraan uw kind gratis kan meedoen.
Website Zaanse-Experience
 
 
Voortgang bouw Oostzijderpark
  
Het gaat hard met de bouw van het 1e Blok (A) naast Station Kogerveld. Woensdag 16 juni was voor bouwbedrijf Heddes een belangrijke dag. De volledige keldervloer van 1400m3 beton moest op één dag gestort worden. Daar waren zo’n 100 betonmixers voor nodig. De weergoden moesten de bouwers ook goed gezind zijn. Teveel regen of warmte komt de betonkwaliteit niet ten goede. Om de koelte op de bouwplaats te behouden en uitdroging van het cement te voorkomen stonden er grote nevelmachines rondom de bouwput opgesteld. Zie ook de afbeelding hierboven.
Meer weten
Milieueffectrapportage 
 
De komende jaren gaat de Kogerveldwijk flink ontwikkelen en veranderen. Er komen nieuwbouwprojecten en bestaande en deels verouderde panden worden veranderd naar nieuwe woonwijken. Er komen maatschappelijke en commerciële voorzieningen, meer en beter openbaar vervoer en een vernieuwd sportpark. Dit alles heeft effect op het milieu. Daarom wordt er een milieueffectrapport gemaakt. Dat is verplicht. Als eerste wordt een notitie geschreven voor welke thema’s en op welke wijze onderzoek verricht zal worden. Daar kunt u nog op reageren tot 14 juli. Hoe dat kan leest u via onderstaande link.
Meer weten
 
 
Kom ook naar de Hofwijk meet & greet!
 
In de Hofwijk wordt elke maand een ontmoeting met de buurt georganiseerd. Daar kun je meepraten over de buurt. Je kunt je wens of initiatief bespreken of gewoon komen om te horen wat er speelt en leeft in de buurt. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere het groen, de wadi’s, afval en de fietsenrekken. Leuk en ook bijzonder is dat zowel bewoners als buurtorganisaties elkaar dan ontmoeten en spreken. Kom ook langs op 6 juli tussen 17.00-18.00 uur.
Meer weten
 
 
De Bannehoven vanaf 29 juni in de verkoop
 
De 106 nieuwbouwwoningen en kavels van de Bannehoven in Zaandijk gaan in de verkoop! De verkoopdatum start op 29 juni. Tijdens een Pick-up & Ride krijgen belangstellenden de mogelijkheid om de brochure af te halen en hun vragen aan het verkoopteam te stellen. De Pick-up en Ride is 29 juni tussen 16.00 en 18.00 uur op de Elvis Presleystraat. Klik voor meer informatie op onderstaande link. Daar kun je ook alle woningen bekijken.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad