Onderwerp:  nieuwsberichten over MAAk.Zaanstad Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Wat wordt het toekomstbeeld van Noord?
7 juli 2021
Perspectief MAAK.Noord na de zomer naar de raad
 
Het college van B&W heeft het Perspectief MAAK.Noord goedgekeurd. De volgende stap is dat de gemeenteraad zich erover buigt. Het Perspectief wordt na de zomer op de agenda gezet. Dan kan het officieel vastgesteld worden. Daarna stellen we een Strategienota op voor Zaanstad Noord. Dat wordt het uitvoeringsplan voor de komende jaren.

Het MAAK.team Noord wenst u voor nu een hele zonnige zomer! En we hopen u na de zomer weer te zien en te spreken over alle mooie plannen voor Noord. 
 
 
Aanpassingen op het verkeersplan voor Noord 
   
De enquête en de online bijeenkomsten over het Mobiliteitsplan voor Zaanstad Noord leverden naast veel steun ook de nodige kritiek op. Daarom heeft het programmateam de plannen aangepast. Vooral in Krommenie moest er veel veranderd worden. Om het doorgaande verkeer te weren uit het centrum is een nieuw circulatieplan gemaakt met nog een aantal verschillende varianten.
Meer weten
 
 
Nieuwe programma-manager MAAK.Noord
   
Sinds juni heeft MAAK.Zaanstad Noord een nieuwe programmamanager: Andjela Kraljevic. Zij heeft architectuur en stedenbouw gestudeerd en een passie ontwikkeld voor het sturen van stadsvisies en grote herontwikkelingen, waar Zaanstad ook om bekend staat. De afgelopen jaren werkte ze voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Maak kennis met Andjela via onderstaande link.
Meer weten
 
 
JongerenHUB Noord geopend
 
Op donderdag 1 juli is de JongerenHUB Noord aan de Parkrijklaan 121E in Saendelft geopend. Overdag kunnen jongeren tussen 10 - 27 jaar hier terecht met al hun vragen over school, werk, geldzaken en nog veel meer. Na school-/werktijd biedt de plek een divers programma met spel, sport, cultuur, huiswerkbegeleiding en talentontwikkeling. Maar ook als het bijvoorbeeld thuis even niet zo lekker loopt, kunnen jongeren hier hun verhaal kwijt en even uitblazen.
Meer weten
 
 
Zaanferry vaart nu ook naar Wormerveer
 
Goed nieuws, de Zaanferry vaart weer. En Wormerveer is toegevoegd als aanlegplaats! Je kunt nu vanuit Zaandam Centrum een mooie tocht over de Zaan maken via de Zaanse Schans helemaal tot aan Wormerveer. Of juist de andere kant op naar Amsterdam Centraal via het Hembrugterrein. Leuk om de rijke geschiedenis van de Zaanstreek eens te bekijken vanaf het water. Check van tevoren de actuele dienstregeling op de website van Zaanferry.
www.zaanferry.com
 
 
Nieuwe verbindingsweg in Assendelft
 
De gemeente Zaanstad wil de bereikbaarheid en doorstroming in Zaanstad Noord verbeteren. Een van de oplossingen om de verkeersoverlast te verminderen is het aanleggen van een nieuwe verbindingsweg die loopt vanaf de Dorpsstraat, via de Noorderveenweg en Noorderweg naar de Communicatieweg. Deze optie is het snelst te realiseren want de wegen voor deze verbinding zijn al aanwezig. De intentie is dan om eind 2021 te starten met de uitvoering.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen?
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad