‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
29 november 2021
 
 
Visie stationsgebied Kogerveld naar raad
  
Kogerveldwijk is een van de MAAK.gebieden waar veel gaat veranderen. In de verschillende buurten komen nieuwe woningen, ontmoetingsplekken en er komt een vernieuwd sportpark. Dit alles heeft ook invloed op het gebied rondom het NS-station Kogerveld. De afgelopen anderhalf jaar heeft gemeente Zaanstad, samen met belanghebbenden, gewerkt aan een visie voor het stationsgebied Kogerveld. Dat is een toekomstbeeld voor de komende 20 jaar. Het stuk is inmiddels zo ver dat het ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden. 
Meer weten
 
 
Online bijeenkomsten plannen Hofwijk Noord
 
Op dinsdagavond 30 november en woensdagavond 1 december zijn er online bijeenkomsten, waarin de architect en gemeente Zaanstad een presentatie geven over de plannen. Het programma van beide bijeenkomsten is hetzelfde, evenals de tijd: van 19.00 tot 20.30 uur. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Of door een mail sturen naar info@kanaandezaan.nl met de vermelding of u op dinsdag of woensdag deelneemt. U ontvangt na aanmelding van de ontwikkelaar een link om deel te nemen aan de online bijeenkomst.
Aanmeldformuliier
Nieuwe voorkeurslocatie voor OBS Kogerveld
 
Uit vooronderzoek naar een nieuwe locatie voor de OBS Kogeveldschool kwam het veld aan de kruising Veldbloemenweg/Hondsdrafweg naar voren als meest geschikte locatie in de Kogerveldbuurt. Na gesprekken met de direct omwonenden van dit veld is de gemeente in juli 2021 gestart met een vervolgonderzoek naar de grootte van de school en twee extra locaties: Jagersveld aan het Kalverpad en Oostzijderpark fase 2. De locatie aan het Oostzijderpark lijkt nu de meest geschikte plek voor het nieuwe schoolgebouw. Klik voor meer informatie op onderstaande knop.
Meer weten
 
 
Informatiemarkt 9 oktober druk bezocht
 
Op zaterdag 9 oktober gingen collega‚Äôs en wethouders van gemeente Zaanstad in gesprek met bewoners uit de Kogerveldwijk. Op het Zilverschoonplein stonden kleurige informatiekramen, een koffiewagentje en een poffertjeskraam om de ca. 400 bezoekers warm te onthalen en te informeren over alle (nieuwbouw)projecten in de wijk. Het was een zeer geslaagde dag, met veel persoonlijke gesprekken en waardevolle ontmoetingen. 
Meer weten
 
 
Wilt u een gratis bezoek van een energiecoach?
  
Op de informatiemarkt op 9 oktober waren ook twee energiecoaches van IWoon aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan over wat zij kunnen doen om energie te besparen én  comfort te verhogen. Zij deelden bespaarproducten uit, zoals ledlampen en douchetimers. Wilt u ook een gratis bespaar adviesgesprek van een energiecoach. Klik voor meer informatie op onderstaande knop.
Meer weten
Online bijeenkomst 2 december 19.30 - 21.00 uur over woningbouwplannen Ardagh locatie 
Nieuws vanuit maak.midden
Voor de locatie van de voormalige fabriek Ardagh Metal Packiging, ook wel bekend als Pielkenrood Vaten fabriek, zijn plannen voor woningbouw. Blue Banner wil de locatie in samenwerking met Bouwbedrijf Kuin transformeren naar een woningbouwlocatie, waarin de historische bebouwing van de 18e eeuw weer wordt opgehaald. Passend bij de Zaandijkse woninguitstraling: wonen aan het water in een stedelijke omgeving.

Aanmelden online bijeenkomst
Op donderdagavond 2 december is er een online bijeenkomst voor de buurt van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich aanmelden via info@bluebanner.nl. Dit kan tot dinsdag 30 november. Op woensdag 1 december ontvangt u een bevestigingsmail met de link naar de online bijeenkomst en meer informatie.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad