‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
9 maart 2022
Ruim 100 woningen in nieuwbouwplan Jonker Juffer Ontwerpbestemmingsplan ter inzage tot 14 april
  
Om in de Boerejonkerbuurt - tussen de Scholtenstraat, Jufferstraat, Jonkerplantsoen en Aldi - 90 sociale huurwoningen en 12 koopwoningen te kunnen bouwen, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan hiervoor ligt vanaf 3 maart ter inzage tot 14 april. Via onderstaande link vindt u alle stukken digitaal en staat ook beschreven hoe u kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. 

Inloopbijeenkomst 16 maart in Jozefkerk
Tijdens de periode van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Jonker Juffer wordt op 16 maart 2022 een inloopbijeenkomst tussen 19.00 en 20.30 uur georganiseerd in de bovenzaal van de Jozefkerk. Tijdens de inloopavond kunt u rechtstreeks in gesprek met mensen van de gemeente, woningcorporatie ZVH en Zorgroep Zaanstreek. 
Inzage ontwerpbestemmingsplan Jonker Juffer
 
 
Inloop 17 maart MER Milieueffectrapportage 
 
Welk effect hebben de geplande projecten in de Kogerveldwijk op het milieu? Dat staat beschreven in een Milieueffectrapportage (MER). Door het onderzoek dat wij daarvoor uitvoerden weten we al in de voorbereiding welke effecten er kunnen zijn voor de omgeving, en welke maatregelen er nodig zijn om deze te verminderen en/of te compenseren. Wilt u hier meer over weten?
Kom dan langs op donderdag 17 maart tussen 16.00 - 20.00 uur bij Baz Bouldergym aan de Oostzijde 381 in Zaandam. Daar kunnen we u antwoord geven op uw vragen.
Meer weten
 
 
Eerste paal in de grond Sportpark Hoornseveld
De eerste paal zit in de grond: Sportpark Hoornseveld verandert daarmee in een multifunctioneel sportpark. Zo krijgen korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ nieuwe paviljoens en accommodaties, die eind 2022 opengaan. Het nieuwe zwembad De Slag krijgt een plek midden op het sportpark. Het slaan van de eerste paal gebeurde door wethouder Gerard Slegers (Sport) in aanwezigheid van vertegenwoordigers van beide sportverenigingen, aannemersbedrijf Jan Vet uit Wormerveer en architectenbureau Nunc uit Zaandam. 
Meer weten
 
 
Update Oostzijderpark
 
De bouw van woontoren A, direct naast station, verloopt zeer voorspoedig. De vorm en omvang van het gebouw beginnen langzaam maar zeker duidelijk te worden. Nog dit jaar zullen de eerste bewoners hier hun sleutel krijgen. Ook het naastgelegen blok, de Meijboom, schiet snel uit de grond.

Voor de volgende twee bouwblokken, parallel aan de Heijermansstraat, staat aannemer Thunnissen in de startblokken om te beginnen. Hier worden onder andere riante eengezinswoningen gebouwd, waar je met gemak woon/-werkwoningen van kunt maken, of grote familiehuizen voor samengestelde of meergeneratie-gezinnen. Je vindt ze straks in nieuwbouwproject Damloper, dat 23 van zulke woningen krijgt. En allemaal met een groen ingericht terras. De verkoop start dit voorjaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.oostzijderpark.nl
www.oostzijderpark.nl
 
 
Nieuwe locatie Kogerveldschool wordt Oostzijderpark Fase 2
 
Gemeente Zaanstad heeft in 2021 onderzoek gedaan naar een nieuwe plek voor de school OBS Kogerveld. Na diverse overleggen met de buurt besloot het college van burgemeester en wethouders eind december dat het nieuwe schoolgebouw van OBS Kogerveld (onderdeel van Zaan Primair scholengroep) in Oostzijderpark fase 2 komt. Als de plannen voor Oostzijderpark fase 2 starten, wordt bepaald waar de nieuwe OBS Kogerveld precies moet gaan komen. 
Meer weten
 
 
Geld uit Erfgoeddeal voor plannen Hemmes
 
De Hemmes is een historische plek in Zaanstad waar ambitieuze plannen voor zijn gemaakt door de Hemmesgroep en Hemmes Alliantie. Begin 2022 heeft gemeente Zaanstad samen met de Hemmesgroep en Hemmes Alliantie een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit de Erfgoeddeal van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). Deze aanvraag is goedgekeurd. Met
€ 721.000 van het Programma Erfgoed Deal komt de realisatie van het plan ‘Molenaarserf  Hemmes’ een stap dichterbij.
Meer weten
 
 
Passend woningaanbod
 
Gemeente Zaanstad heeft het beleid dat gemiddeld 30% van de nieuwbouw sociale woningbouw is om daarmee te kunnen voorzien in de behoefte aan woningen voor lage inkomensgroepen. De afspraken die de gemeente hierover met de ontwikkelende partijen maakt, beginnen hun vruchten af te werpen. In de plannen voor Kogerveldwijk bestaat de nieuwbouw uit 33% sociale huur. En 13% van het woningaanbod in de projecten is bestemd voor betaalbare koop en middendure huur.
 
 
160 nieuwe huurwoningen Slachthuisstraat 67/67A
 
Eind 2021 heeft gemeente Zaanstad de uitgangspunten vastgesteld voor de nieuwbouw van 152-164 huurwoningen aan de Slachthuisstraat 67/67A in Zaandam. Van alle woningen wordt 30% sociale huur en 30% middeldure huur. Er is gekozen voor een modulair bouwconcept. De delen worden grotendeels in de fabriek in elkaar gezet. Dat is duurzamer omdat er minder vervoersbewegingen zijn en er preciezer gewerkt kan worden wat voor minder bouwafval zorgt. Daarnaast wordt ook de bouwtijd op locatie beperkt, waardoor de omgeving minder overlast heeft van de werkzaamheden. .
Meer weten
 
 
Energiekosten besparen?
Vraag een energiecoach aan!
 
Een gratis bezoek van een energiecoach kan u een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt met u waar in huis het comfort beter kan en het energiegebruik lager. U krijgt bespaaradvies en kunt kiezen uit handige bespaarproducten zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop. Gemeente Zaanstad betaalt de bespaarproducten en het bezoek, voor u is het geheel gratis. Het bezoek is eenmalig en vrijblijvend. Wilt u ook een bezoek aanvragen? Bel naar 020-523 0190 of ga naar wooninfo.nl/energiecoach.

U kunt ook zelf energiecoach worden. Kijk voor meer informatie op wooninfo.nl
 
 
Bericht van het Sociaal Wijkteam Kogerveld Zaandam Noord
 
Terwijl de nieuwbouwplannen in de wijk steeds meer vorm krijgen, gaat het alledaagse leven van onze bewoners gewoon door. Waar voor de ene bewoner het leven druk en lekker loopt, is het voor de ander zwaar, moeilijk en stil. Deze diversiteit van bewoners komen wij wekelijks als Sociaal Wijkteam tegen. Wil je meer lezen en weten wat het Sociaal Wijkteam doet en hoe je ze kunt bereiken? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad