‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsberichten over MAAk.Zaanstad Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Wat wordt het toekomstbeeld van Noord?
25 maart 2022
50 nieuwbouwwoningen gasfabriekterrein Krommenie
Op het oude gasfabriekterrein in Krommenie komen 50 nieuwbouwwoningen, waarvan 15 voor sociale huur en 12 seniorenwoningen. In 2020 koos een meerderheid van de buurtbewoners voor het ontwerp ‘de Rolreder’ van projectontwikkelaar VOF Horizon Ontwikkeling. De buurt is enthousiast over de participatie-aanpak en blij dat het kleinschalige van het buurtje behouden blijft. De koopontwikkelovereenkomst is 21 maart getekend. Nu volgt de bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de website rolreder.nl.
www.rolreder.nl
 
 
Ecohof stap dichterbij, groen en duurzaam wonen
 
Aan de Tulpstraat in Wormerveer komt ruimte voor Ecohof Noorderveer: een duurzaam, sociaal en klimaatadaptief ecodorp met 23 woningen. Op deze plek komen 12 (sociale) huurappartementen en 11 grondgebonden koopwoningen. Gemeente Zaanstad verkoopt de grond aan inwoners die zich hebben verenigd in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Het gebouw is nu in gebruik als basisschool Toermalijn en als buitenschoolse opvanglocatie van Tinteltuin. Als de nieuwbouw van de nieuwe Toermalijn aan Noordeinde wordt opgeleverd, komt het schoolgebouw leeg te staan. Volgens planning is dat zomer 2022.
Meer weten
 
 
De Zaanferry vaart weer vanaf 1 april 2022
 
De Zaanferry gaat vanaf april tot en met in ieder geval september 2022 weer varen tussen Amsterdam en Wormerveer. De ferry heeft verschillende tussenstops waaronder de Zaanse Schans en het Hembrugterrein. Er zijn ook twee nieuwe opstapplaatsen. Vanwege de vernieuwing van de Zaanbrug wordt in Wormerveer de halte in de Zaanbocht verschoven naar Café Sman bij de Dubbele buurt. En de halte achter het parkeerterrein aan de Westzijde, is verschoven naar de Beatrixbrug. De ferry vaart van donderdag tot en met zondag. Kijk op de website van Zaanferry voor de actuele dienstregeling.
www.zaanferry.com
 
 
Plannen nieuwbouw Zaankwartier nog tot en met 30 maart ter inzage
 
Met het ontwerpbestemmingsplan voor het Zaankwartier – het voormalige Meneba terrein – in Wormerveer zijn de nieuwbouwplannen weer een fase verder. Tot en met 30 maart liggen de plannen van de gemeente en de ontwikkelaar Coöperatie de Vlijt nog ter inzage en kan men daarop reageren. Het nieuwbouwplan telt 680 nieuwe woningen. Daarvan is 30% bestemd voor sociale huurwoningen, 10% Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en 15% middeldure huur opgeleverd. En er komen ook ongeveer 40 zorgwoningen in het project. De openbare ruimte wordt onderverdeeld in verschillende zones: een centraal plein, een groene buitenruimte met laagbouwwoningen en een industriële strook langs de Zaan.
Meer weten
 
 
Wegwijzer voor inwoners in Assendelft
 
In Assendelft is voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Ook zijn er veel instanties die u verder kunnen helpen als u er zelf zo 1-2-3 niet uitkomt. Maar waar vindt u ze? Het Sociaal Wijkteam heeft een Wegwijzer opgesteld speciaal voor inwoners van Assendelft. Deze is in januari huis aan huis bezorgd in Assendelft. Je vindt hem ook op de website van het Sociaal wijkteam via onderstaande link.
Meer weten
 
 
Aanbod voor jongeren in Saendelft groeit
 
De gemeente Zaanstad wil graag dat Saendelft een veilige wijk is voor jong en oud. Een groot aantal professionals werkt elke dag in de wijk om incidenten te voorkomen en aan te pakken als er iets gebeurt. Zo is er een JongerenHUB, zijn er sportactiviteiten na schooltijd voor basisschoolkinderen en volgt er nog extra sportaanbod voor middelbare scholieren.
Meer weten
 
 
Vernieuwing Zaanbrug gestart
 
De werkzaamheden van het project ‘Vernieuwing Zaanbrug’ zijn officieel van start. Vrijdag 4 maart werd het startsein gegeven. De Zaanbrug is oud en aan vervanging toe. Het aanleggen van de tijdelijke brug is de eerste stap in het project. Als de tijdelijke brug in juni 2022 in gebruik kan worden genomen, wordt gestart met de vernieuwing van de bestaande Zaanbrug.
Meer weten
 
 
Nieuw Zonnehuis in Wormerveer
 
Op woensdag 2 februari 2022 is het nieuwe Zonnehuis Wormerveer in kleine kring geopend. De nieuwe plek is aan de Albert Meijnstraat 181. Het huis is de plek waar het Sociaal Wijkteam, Parteon en de gemeente activiteiten organiseren vóór en met buurtbewoners. Om bewoners bij de activiteiten te betrekken vond op 10 februari een online bewonersavond plaats. Tijdens deze avond werden een aantal mooie, nieuwe suggesties gedaan, zoals een buurttuin, kruidentuin of moestuin achter het nieuwe gebouw.

Heeft u ook een idee voor de buurt? Of wilt u graag een activiteit organiseren? Loop eens binnen of neem contact op.  Klik voor meer informatie over de activiteiten en de contactgegevens op de link hieronder.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Kijk voor meer informatie over de verschillende MAAK.gebieden op de website maak.zaanstad.nl.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad