‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
20 juni 2022
Ontwerpbestemmingsplan Kan aan de Zaan (Hofwijk Noord fase 1) ter inzage, 21 juni inloopbijeenkomst
 
Het ontwerpbestemmingsplan Kan aan de Zaan in Hofwijk ligt ter inzage. Het plan bevat ongeveer 750 woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen. Er komt plek voor aantrekkelijke horeca in een parkrand aan het water, maatschappelijke voorzieningen en uitdagende speelplekken.

Om de plannen te kunnen realiseren, moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Omwonenden en andere belanghebbenden hebben vanaf 9 juni zes weken de tijd om te reageren op de inhoud. Alle opmerkingen, vragen en suggesties zijn welkom. Via zaanstad.nl (zoekterm Hofwijk Noord fase 1) vindt u de betreffende stukken en leest u hoe u een reactie, ook wel zienswijze genoemd, kunt geven. Of klik op onderstaande link.

Inloopbijeenkomst dinsdag 21 juni
Op dinsdag 21 juni 2022 van 17.00 tot 19.30 uur is er een inloopavond voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden in de Jozefkerk (Veldbloemenweg 2). U bent dan van harte welkom om het plan Kan aan de Zaan te bekijken en vragen te stellen. .
Ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord
 
 
Handtekening onder plannen Langepad 
  
De plannen voor de transformatie van de voormalige Ardaghlocatie in Zaandijk liggen er: 67 woningen, waarvan 30% sociale huurappartementen. Het industriepand op de hoek van de Willem Dreeslaan en de Arie de Bruijnstraat in Zaandijk wordt gesloopt voor een mooie wijk om te wonen.
Gemeente Zaanstad en ontwikkelaars Kuin en Blue Banner ondertekenden vrijdag 10 juni 2022 de anterieure overeenkomst voor Plan Langepad. Daarin staan de belangrijkste afspraken voor de ontwikkeling vastgelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is de volgende stap
Meer weten
 
 
Bruggen Gouw vernoemd naar verzetshelden
 
Veel straten aan de westkant van de Gouw zijn naar verzetshelden vernoemd. Niet alleen strijders uit de laatste wereldoorlog, maar ook mannen die het tegen Napoleon opnamen.  Ze worden verbonden door de Laan der Vrijheid. De namen stonden al lang op het lijstje van het voormalig Zaans Verzet om te vernoemen als de gelegenheid er ooit zou zijn. Andere namen op de lijst konden gebruikt worden in de wijk Gouwpark, maar er waren meer namen dan er straten in die wijk zijn. Daarom heeft Zaanstad besloten de bruggen over de Gouw ook een naam te geven. 
Meer weten
 
 
Vernieuwing centrum Westerkoog een stap dichterbij
 
Gemeente Zaanstad werkt samen met SENS real estate en woningcorporatie Parteon aan de ontwikkeling van het centrumgebied Westerkoog. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de plannen. Wethouder Wessel Breunesse: ‘We werken samen aan een aantrekkelijk centrum in Westerkoog met een groene openbare ruimte. Het plan bestaat uit verschillende appartementen, met meer dan 30% sociale huurwoningen die ook goed toegankelijk zijn voor senioren. Het buurthuis, het Sociaal wijkteam en de sportschool krijgen een nieuwe plek.’ De volgende stap is het vastleggen van de plannen in ontwerpbestemmingsplannen.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad