Lees wat er speelt in Zaanstad Noord
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsberichten over MAAk.Zaanstad Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Wat wordt het toekomstbeeld van Noord?
20 juni 2022
Kom langs op de informatiebijeenkomst 23 juni 2022
Wilt u meer weten over alle ontwikkelingen die spelen in Zaanstad Noord? Kom dan donderdag 23 juni van 19.00 – 21.30 uur naar Buurtcentrum De Lorzie in Wormerveer.

Programmamanagers van het gebied MAAK.Noord en wijkmanagers van Wormerveer, Krommenie en Assendelft praten u bij over de plannen en ontwikkelingen die er zijn. Ook staat de Omgevingsvisie 2040 op de agenda: wat voor gemeente kunnen en willen we zijn in 2040? Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen en plannen die gepresenteerd zijn of die u graag op de agenda wilt zetten. We zien u graag!

Kom donderdagmiddag 23 juni ook alvast naar het marktplein in Wormerveer voor het onderdeel over de Omgevingsvisie. We staan er tussen 15.00 -17.00 voor een goed (straat)gesprek en een ijsje bij de ijscokar. Om samen van gedachten te wisselen over de toekomst van Zaanstad. 
Meer weten
 
 
PWN-locatie en Kerkstraat Noord
 
In 2005 is het PWN-terrein in Wormerveer door Woningcorporatie ZVH gekocht. ZVH wil graag 135 nieuwe woningen op het PWN terrein bouwen. Om dat te kunnen doen moet het PWN gebouw gesloopt worden. Maar het gebouw heeft een grote cultuurhistorische waarde en cultuurinstelling De Groote Weiver heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom is gezocht naar een andere locatie, Kerkstraat Noord. Om te kijken of de locatie echt geschikt is wordt een haalbaarheids-onderzoek gedaan. Hoe deze wordt uitgevoerd staat in een startnotitie die 23 juni wordt besproken in de gemeenteraad. 
Meer weten
 
 
Fabriek Bunge Loders Croklaan naar Hoogtij
 
Gemeente Zaanstad en Bunge willen dat er na de verhuizing woningen, bedrijven en voorzieningen komen op de vrijgekomen plek. Dat hebben ze vastgelegd in een intentieovereenkomst. Cultuurhistorische elementen blijven behouden en het streven is minimaal 30% van de woningen voor sociale huur en 25% grondgebonden woningen. Wethouder Wessel Breunesse: ‘Dit is een unieke kans voor de ontwikkeling van Wormerveer Zuid en Zaanstad. Op deze prachtige plek aan de Zaan ontstaat in de toekomst ruimte om te wonen, werken en recreëren.'
Meer weten
 
 
Zaanstad in 2040. Hoe ziet dat eruit?
 
Hoe kunnen we in 2040 ook nog fijn leven, werken en recreëren? Om die vraag goed te kunnen beantwoorden maakt Zaanstad een Omgevingsvisie. De grote lijnen voor deze visie staan. Om te toetsen of we op de goede weg zijn, maken we een ronde door Zaanstad. Op 23 juni zijn we in Wormerveer

Centrale vraag aan Zaankanters is, hoe zij hun Zaanstad van de toekomst zien. We vroegen het ook aan Léon Hamming. Ondernemer pur sang, maar ook een betrokken inwoner van Wormerveer. Lees het interview via onderstaande link.
Interview Leon Hamming
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Kijk voor meer informatie over de verschillende MAAK.gebieden op de website maak.zaanstad.nl.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad