‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
14 juli 2022
Plannen voor Slachthuisstraat ter inzage vanaf 18 augustus, inloopbijeenkomst 30 augustus 2022
 
Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan Slachthuisstraat 67/67A. De oude schoolgebouwen worden gesloopt en vervangen door een gebouw dat grotendeels met hout wordt gebouwd. Er komt hier veel groen met oog voor klimaatadaptatie. Het plan bevat 159 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% vrije sectorhuurwoningen. Voor minimaal tien woningen krijgt zorg- en onderwijspersoneel voorrang bij de eerste verhuur.

Inloop en inzage
Vanaf 18 augustus ligt het plan ter inzage. Gedurende 6 weken kunnen omwonenden en andere belanghebbenden reageren op de inhoud. Op dinsdag 30 augustus tussen 19.00 en 20.30 uur is er een inloopavond in BAZ Restaurant, Oostzijde 381 in Zaandam. U bent dan van harte welkom om de plannen te bekijken en er vragen over te stellen.
Lees meer
 
 
Ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1 nog t/m 20 juli ter inzage 
  
Het ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1 ligt nog tot en met 20 juli 2022 ter inzage. Alle opmerkingen, vragen en suggesties op het plan zijn welkom. Via zaanstad.nl (zoekterm Hofwijk Noord fase 1) vindt u de betreffende stukken en leest u hoe u een reactie, ook wel zienswijze genoemd, kunt geven. Het plan bevat ongeveer 750 woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen.
Meer weten
 
 
Inloopbijeenkomst Hofwijk Noord fase 1 goed bezocht
 
Op dinsdag 21 juni was er in de Jozefkerk in Zaandam een inloopbijeenkomst voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden over het ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1 (project Kan aan de Zaan). De inloopbijeenkomst was druk bezocht. Bewoners en ondernemers konden vragen stellen en op informatiepanelen lezen wat de plannen zijn voor de nieuwe buurt. De vragen gingen onder andere over de planning, het verkeer en aantal parkeerplaatsen.
Meer weten

Save the date | 24 september 2022
Informatiemarkt Kogerveldwijk op het Zilverschoonplein

 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad