Zaterdag 10 september Expeditie Zaanstad Noord
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsberichten over MAAk.Zaanstad Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Wat wordt het toekomstbeeld van Noord?
5 september 2022
Expeditie Zaanstad Noord zaterdag 10 september
Zaterdag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur vindt Expeditie Zaanstad Noord plaats. Tijdens dit (fiets)evenement bezoekt u bijzondere plekken in Zaanstad Noord. Plekken waar al mooie dingen gebeuren of nog gaan gebeuren! Plekken waar we nog werken aan de toekomst: bijvoorbeeld met nieuwe woningen, ruimte voor ontmoeting, natuur en cultuur, goede scholen, bedrijven en fietspaden. En waar we onze geschiedenis natuurlijk niet vergeten.

Pak de fiets en stippel uw eigen route uit door Zaanstad Noord
Het startpunt bepaalt u zelf! Op verschillende locaties vindt u informatie over projecten en kunt u hierover meedenken. En u ontmoet de mensen die zich hiervoor inzetten. Ook is er op iedere plek iets bijzonders te beleven: voor kinderen, kunst, muziek, sport of iets lekkers te eten.

Routekaart en programma
U kunt de routekaart en het programma met een beschrijving van alle projecten downloaden op de website van MAAK.Noord via onderstaande link. Papieren routekaarten met programma zijn verkrijgbaar op 10 september vanaf 13.00 uur op alle locaties die meedoen. Bijvoorbeeld op het Marktplein in Wormerveer, bij het station Krommenie-Assendelft, bij winkelcentrum de Saen in Assendelft of in de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. U herkent ons aan de vrolijk gekleurde marktkraam!  

We zien u graag op 10 september!
Meer weten
 
 
Expeditie Zaanstad Noord is ook muziek, sport én bijzondere initiatieven
Zaterdag 10 september tijdens de Expeditie Zaanstad Noord kunt u naast informatie over verschillende projecten ook genieten van muziek, leuke sportactiviteiten én bijzondere initiatieven. Op het podium van de Groote Weiver treden lokale bands op. In het Agathepark, het Rosariumpark en in Kreekrijk kunt u boogschieten of meedoen aan bubblevoetbal. Deze sportactiviteiten verzorgt TC Sports uit Assendelft. U kunt ook een bezoek brengen aan The Loads. Initiatiefnemer en grafiitikunstenaar Peter Meijn laat zien hoe je een muurschildering maakt. Kom langs en schilder mee!
Meer weten
 
 
Hoe waardeert u uw wijk of buurt in Zaanstad Noord?
De komende jaren verandert Zaanstad Noord in een gebied waar het nog prettiger wonen, werken en recreëren is. Dat doen we met aandacht voor de geschiedenis van het gebied. Om een goed advies te geven over deze veranderingen en aanpassingen, wil Team Erfgoed graag weten wat u waardeert aan de wijk en buurt waar u woont. Ook horen zij graag wat u merkt van de klimaatverandering in uw woonomgeving. U kunt hiervoor een vragenlijst invullen via onderstaande link. Op 10 september zal Team Erfgoed ook langs de route aanwezig zijn. Dan heeft u ook de mogelijkheid de vragenlijst in te vullen.
Vul hier de vragenlijst in
 
 
Zaanse Zomerbus in Wormerveer
Zaterdag 10 september staat de Zaanse Zomerbus op het marktplein in Wormerveer. U bent daar van harte welkom voor een gesprek over onder andere gezondheid, wonen, verhuizen, veiligheid en ontmoeting. Medewerkers van het Sportbedrijf Zaanstad, Zaankanters voor elkaar, Buurthuizen, Sociale Wijkteams, GGD, Huisartsenzorg, Woningcorporaties en gemeente Zaanstad ontvangen u graag. Koffie en thee staan voor u klaar. Wellicht een mooie stop op uw fietsexpeditie door Zaanstad Noord.
Meer weten
 
 
Pak een monument mee op uw fietsexpeditie door Zaanstad Noord
De 36e editie van Open Monumentendag komt er weer aan! Op zaterdag 10 september kunt u (gratis) een kijkje nemen bij en in veel verschillende monumenten. Bij sommige monumenten zijn er ook extra activiteiten. Op de website openmomumentendag.nl kunt u op een kaart kijken welke monumenten die dag in Zaanstad Noord te bezoeken zijn. Zoals bijvoorbeeld de Sint Odulphuskerk aan de Dorpsstraat in Assendelft. Een kruisbasiliek gebouwd in 1887.
Website openmonumentendag.nl
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Kijk voor meer informatie over de verschillende MAAK.gebieden op de website maak.zaanstad.nl.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad