Bezoek de informatiemarkt op 24 september!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
14 september 2022
Informatiemarkt Kogerveldwijk zaterdag 24 september
   
Ook dit jaar organiseren we een informatiemarkt over de verschillende projecten in de Kogerveldwijk. U bent zaterdag 24 september tussen 11.00 - 14.00 uur van harte welkom op het Zilverschoonplein om de markt te bezoeken. Gemeente Zaanstad en de ontwikkelaars van verschillende projecten zijn aanwezig om u meer te vertellen over de projecten en uw vragen te beantwoorden.

Informatie over nieuwbouwprojecten, woningen en planningen
Bij de diverse kraampjes krijgt u uitleg hoe ver de projecten nu zijn, wat u komende tijd kunt verwachten en op welk moment er ruimte is voor advies of ideeën. Ook is er informatie over wanneer de woningen beschikbaar komen en hoe u daarvoor in aanmerking kunt komen. Sommige projecten zijn al bekend in de wijk. Andere projecten zijn nog in voorbereiding of er wordt onderzocht of ze haalbaar zijn. Tijdens de informatiemarkt zijn er ook activiteiten voor kinderen en kunt u een hapje en een drankje krijgen.
Meer weten
 
 
Ontwerpbestemmingsplan Slachthuisstraat nog t/m 28 september ter inzage
  
Het ontwerpbestemmingsplan Slachthuisstraat 67/67A ligt nog tot en met 28 september ter inzage. Dat wil zeggen dat u nog kunt reageren op de plannen die er liggen. Het plan bevat 159 huurwoningen, waarvan 30% bestemd voor sociale huur. De oude schoolgebouwen worden gesloopt en vervangen door een nieuw gebouw Er wordt grotendeels met hout wordt gebouwd. En er komt hier veel groen met oog voor klimaatadaptatie. Via onderstaande link vindt u de betreffende stukken. U leest daar ook hoe u kunt reageren. Dit wordt ook wel het indienen van een zienswijze genoemd.  
Inzage Slachthuisstraat 67/67A
 
 
Bijeenkomst over onderzoek camperplaatsen
  
Op dit moment is er één officiële locatie waar het overnachten met een camper is toegestaan: de Wandelweg in Wormerveer. Sinds de sluiting van de camperplaats bij station Zaandijk Zaanse Schans wordt er gezocht naar een nieuwe plek. Er zijn drie mogelijke locaties geschikt: De Hemmes, het gebied tussen de Nagouw en het Kalverpad ter hoogte van Hercules en de speeltuin aan het Kalverpad en Doctor H.G. Scholtenstraat. Dinsdag 27 september houden we een bijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur in het Buurtcentrum De Bovenkruier. U bent dan van harte welkom. We horen graag wat volgens u kansen en risico’s zijn.
Meer weten
 
 
'Groeten uit Kogerveldwijk'
Blog van marion de haan
Marion de Haan is namens de ontwikkelende partijen van alle projecten 'kwartiermaker'. Zij helpt met gezamenlijke onderwerpen die in alle bouwprojecten spelen. Marion is, samen met wijkmanager Martine Koppe, op de informatiemarkt aanwezig. Zij gaat graag met u in gesprek over wat er allemaal leeft en speelt in de Kogerveldwijk. En hoe u de toekomst ziet voor uw buurt. In haar blog nodigt zij u van harte uit om langs te komen op 24 september op het Zilverschoonplein. 
Lees hier Marion haar blog
 
 
Hoogste punt bereikt voor project Oostzijderpark
Op donderdag 7 september is met het plaatsen van de dakranden op de woontoren in Blok A van project Oostzijderpark in Zaandam, het hoogste punt van dit project bereikt. Een bijzondere mijlpaal voor het bouwproject. De nu goed zichtbare 21 verdiepingen tellende woontoren van blok A bestaat uit 80 appartementen met daaronder een horecaruimte, inclusief een parkeergarage. De overige 91 woningen van blok A worden gerealiseerd in de lagere woonblokken aan weerszijden van de toren. Ook het naastgelegen blok D1, beter bekend  als de ‘Meiboom’, schiet al een eind op.
Website Oostzijderpark
 
 
Paviljoens in aanbouw op Sportpark Hoornseveld
In februari gingen de eerste palen de grond in en intussen zijn de contouren van de nieuwe paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ op Sportpark Hoornseveld zichtbaar. Korfbalvereniging ZKV schuift een stukje op. Zij kunnen al gebruik maken van hun nieuwe kunstgrasvelden. TopZ krijgt twaalf nieuwe tennisbanen en vier padelbanen. Het nieuwe zwembad De Slag krijgt een plek midden op het sportpark. Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor het sportpark en de planning, kijk dan ook eens op de website buitengewoon.zaanstad.nl.
Lees meer
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad