Lees hier het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsberichten over MAAk.Zaanstad Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Wat wordt het toekomstbeeld van Noord?
8 december 2022
198 sociale huurappartementen voor Zaankwartier
De handtekeningen zijn gezet. In totaal gaan 198 sociale huurwoningen het nieuwbouwproject Zaankwartier in Wormerveer verrijken. Woningbouwvereniging Parteon en WormerWonen hebben de grond samen aangekocht. Daarmee wordt de realisatie van in totaal drie woongebouwen werkelijkheid. Er komt een woontoren en twee galerijgebouwen. De appartementen zijn energiezuinig en gasloos. 

Heden en verleden samen
De sociale huurwoningen komen in verschillende huurcategorieën op de markt. Zo ontstaat hier een mooie mix aan diverse doelgroepen. In totaal komen er 680 nieuwe woningen op het terrein van de voormalige fabrieken Wessanen en Meneba in Wormerveer. Bestaande, monumentale panden krijgen een nieuwe bestemming en eromheen komen nieuwe panden.  
Lees meer
 
 
Eilanden van Hain ter inzage, 19 december inloopbijeenkomst
Om de Eilanden van Hain op deze plek te kunnen bouwen is er een bestemmingsplan nodig. In een bestemmingsplan staat wat er gebouwd mag worden en hoe de grond gebruikt mag worden. In de periode van 1 december 2022 tot en met 11 januari 2023 ligt het plan ter inzage en kunt u een reactie geven op het plan.

Wilt u meer weten over de bestemmingsplannen van de Eilanden van Hain? Loop dan tussen 17.00-18.30 uur binnen op maandag 19 december bij Sporting Krommenie aan de Marslaan 10 in Krommenie. Daar kunt u de plannen voor de nieuwe wijk bekijken en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Meer weten
 
 
Deelnemers adviesgroep gebied Noord gezocht
Wij willen als gemeente graag actiever aanwezig zijn in MAAk-gebied Noord en hebben daarvoor drie momenten in het jaar op het oog: januari, juni en september. Misschien heeft u wel een idee over de vorm en inhoud van deze bijeenkomsten? Samen met raadsleden en de gemeente kunt u bepalen hoe we de buurt zo goed mogelijk kunnen betrekken bij de komende ontwikkelingen. De bijeenkomsten van de adviesgroep zijn drie keer per jaar, iedere keer ter voorbereiding op de gebiedsbijeenkomsten. Er zijn geen vaste dagen of data, dat bepalen we steeds samen.
Heeft u interesse? U kunt zich tot en met 30 januari 2023 aanmelden via onderstaande link. Of op de eerstvolgende gebiedsbijeenkomst op 30 januari 2023. 
Lees meer
 
 
Projecten in MAAK-gebied Noord
Wilt u meer lezen over de (nieuwbouw)projecten in het MAAK-gebied Noord? Kijk dan eens op de projectenpagina van MAAKNoord.zaanstad.nl. Daar ziet u de projecten op kaart en kunt er meer over lezen.

Geregeld voegen we nieuwe projecten toe, zoals nu Festina Lente in Assendelft en Marktstraat 22 in Wormerveer. Voor het oude pand van basisschool de Toermalijn aan de Marktstraat 22 wordt nu gekeken naar mogelijkheden voor ontwikkeling.
Projecten MAAK.Noord
 
 
Wat vinden jongeren van Noord? Lees het magazine
gemaakt door CNCPT
In het MAAK-gebied Noord staan veel veranderingen op de agenda. Daar willen we de inwoners en ondernemers uit het gebied bij betrekken. Ook de stem van jongeren vinden wij belangrijk. Hun verhalen en ervaringen nemen we mee bij de beslissingen die we maken voor de ontwikkeling van Zaanstad Noord. Het gaat tenslotte over hun toekomst. Jongerencollectief CNCPT sprak in opdracht van het projectteam MAAK.Noord met jongeren uit het gebied. CNCPT heeft de interviews verwerkt in een magazine. Nieuwsgierig? Klik op de link hieronder.
Magazine Noord
 
 
Kreekrijk nu ook in de Bouwapp te vinden
Kreekrijk is de grootste nieuwbouwlocatie van de gemeente Zaanstad die momenteel wordt ontwikkeld. Kreekrijk ligt in het noordwesten van Zaanstad, met De Omzoom aan de westzijde, de woonwijk Saendelft aan de zuidoostzijde en het spoor aan de noordoostzijde. In deze nieuwe wijk worden in de komende jaren zo ongeveer 920 tot 966 woningen gebouwd. In oktober 2022 is de BouwApp gelanceerd met nieuws en actualiteiten voor huidige en toekomstige bewoners. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwbouwproject Kreekrijk? Zoek in de app bij projecten naar Kreekrijk.
Lees meer
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Kijk voor meer informatie over de verschillende MAAK.gebieden op de website maak.zaanstad.nl.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad