We zien u graag weer in 2023!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
22 december 2022
Status nieuwbouwplannen Boerejonkerbuurt 
Bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A ter inzage voor beroep
De gemeenteraad heeft 1 december 2022 het bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A vastgesteld. Het plan bevat maximaal 164 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% bestemd is voor de vrije sector. Het bestemmingsplan ligt nog tot met met 18 januari 2023 ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien via onderstaande link.

Bestemmingsplannen Jonker Juffer en Paltrok onherroepelijk verklaard
De bestemmingsplannen voor de nieuwbouwprojecten Jonker Juffer en Paltrok zijn onherroepelijk verklaard. Dat is goed nieuws voor de transformatie van de Boerejonkerbuurt naar een fijne plek om te wonen en te werken. De buurt wordt hiermee verrijkt met 340 nieuwe woningen. In beide gebieden is veel aandacht voor een groene omgeving en klimaatadaptatie. 
Bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A
 
 
Kogerveld in woord en beeld 
In Kogerveld worden ruim 2.500 woningen gebouwd. De wijk is volop in ontwikkeling. Er komen veel bouwprojecten bij en dus ook veel nieuwe inwoners. Geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning zijn benieuwd wat voor wijk Kogerveld is. Bouwende partijen vertellen dan bijvoorbeeld dat de wijk een eigen NS-station heeft, welke buurten er zijn en dat alle buurten aan het water liggen van de Zaan of de Gouw.

Dit verhaal is vertaald naar beeld. In een korte animatie wordt uitgelegd hoe men tot dit beeld is gekomen. Zo staat de kleur groen voor het groen in de wijk. En de kleur blauw voor de ligging aan het water van de Zaan en de Gouw. Benieuwd hoe dit eruit zie? Klik op onderstaande link voor de animatie.
Lees meer
 
 
Voorkeurslocatie camper- plaats: speeltuin Doctor H.G. Scholtenstraat 
De voorlopige voorkeurslocatie voor een camperplaats is de speeltuin aan de Doctor H.G. Scholtenstraat. Dit is het resultaat van een onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van drie zoeklocaties. Onderdeel van dit onderzoek was een drukbezochte bijeenkomst in september dit jaar. Onder andere de toegankelijkheid van het gebied en de afwezigheid van woningen in de omgeving gaven de doorslag.

In de komende periode worden de plannen voor de realisatie van camperplaatsen op deze locatie verder uitgewerkt. In het voorjaar van 2023 hopen we samen met belanghebbenden uit de omgeving naar de inrichting van het gebied te kunnen kijken.
Meer weten
 
 
Kogerveld Actief organiseert nieuwjaarsbijeenkomst 15 januari 
Kogerveld is een betrokken wijk. Dat blijkt uit de vele initiatieven die er zijn. Een daarvan is Kogerveld Actief, een initiatief ontstaan vanuit een buurtgroep.

Op 15 januari 2023 organiseert Kogerveld Actief een nieuwjaarsbijeenkomst van 13.00 tot 16.00 uur voor de hele buurt. Locatie: speeltuin Hondsdrafweg. Kom ook!
Facebook Kogerveld Actief
 
 
Podcast over de Hemmes
Zeer de moeite waard om te beluisteren, de podcast over de Hemmes uit de serie ‘Verborgen in het volle zicht’. Het schiereiland waar de historische molen De Zaadzaaijer wordt herbouwd met in de kap een hypermoderne windturbine, die de nog te bouwen omliggende wijk van tiny houses zal voorzien van stroom. Simon Heijmans bezoekt bijzondere plekken in Nederland die je zo voorbij zou kunnen rijden, maar waar iets staat te gebeuren. Daar maakt hij podcasts over. Dit doet hij in opdracht van de Erfgoed Deal. Klik op de link hieronder om de podcast te beluisteren.
Meer weten
 
 
Vragenlijst over Oud Koog
Oud Koog kent vele verschillende buurten, gebouwd in verschillende perioden. Daarom hebben ze elk een eigen identiteit. Woont u in Oud Koog? Dan wil Team Erfgoed van de gemeente Zaanstad graag van u weten wat u waardeert aan de wijk en aan de buurt waar u woont. Ook horen we graag van u wat u merkt van de klimaatverandering in uw woonomgeving. Daarom willen we u vragen om onze enquête in te vullen. Dat kan via de link hieronder. De uitkomsten van de enquête gebruikt Team Erfgoed bij het adviseren over veranderingen en aanpassingen in uw wijk of buurt.
Vul hier de vragenlijst in
 
 
Nieuwbouwproject Bannehoven krijgt vorm
De Bannehoven is een nieuwbouwproject in Rooswijk in Zaandijk! Er worden 153 woningen gerealiseerd, waaronder 47 sociale huurappartementen voor Parteon. Verder is er een breed aanbod van kleinere en grotere woningen en appartementen. Ook zijn er woningen die in mede-opdrachtgeverschap van de toekomstige bewoners worden gerealiseerd. Het ontwerpteam van Heren 5 architecten en RRog stedenbouw en landschap tekenden het plan, in opdracht van de ontwikkelingscombinatie BPD-T&G. De woningen worden in 2023 opgeleverd.
Meer informatie
 
 
Complete verdiepingen Breedweer geplaatst
Een enorme operatie in Koog aan de Zaan: in één klap zijn er complete woningverdiepingen geplaatst. Dit zijn de eerste delen van de nieuwe prefabwoningen voor nieuwbouwproject Breedweer. NH Nieuws plaatste een bericht met filmpje van het plaatsen van de prefabwoningen op hun site. In totaal worden er dertien kant-en-klare woningen geplaatst aan de Breedweer in slechts een paar nachten tijd. De woningen zijn gasloos en krijgen zonnepanelen op het dak. Begin 2023 staat de oplevering van de woningen gepland. (Foto: NH Nieuws)
Bericht NH Nieuws
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad