Lees meer over de laatste ontwikkelingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
17 maart 2023
Ontwikkeling bestemmingsplan Kan aan de Zaan
  
Het terrein rond Kan Palen gaat veranderen. Vanaf 2025 komt hier een prettige en levendige stadswijk. Met ongeveer 750 woningen voor mensen met verschillende inkomens. Dat is de ambitie die de gemeenteraad heeft vastgelegd in het gebiedsperspectief voor de Kogerveldwijk. Het college van B&W heeft het bestemmingsplan voor Kan aan de Zaan vastgesteld. Het wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Wethouder Wessel Breunesse: ‘Ik ben blij met deze nieuwe stap naar een mooie wijk. We hebben geluisterd naar onze inwoners, en de plannen aangepast. Het Kleine Glop blijft groen, samen met omwonenden gaan we kijken hoe we dit een nog fijnere plek kunnen maken.’
Meer weten
 
 
A7 Prins Bernhardweg van snelweg naar stadsweg
 
De Gemeente Zaanstad gaat de Prins Bernhardweg aanpassen van snelweg naar stadsweg. Het gaat om de snelweg A7 tussen het Prins Bernhardplein en knooppunt Zaandam. We passen de weg daar aan vanwege de groei door de woningbouw en het sportcomplex, zodat hij beter past in de omgeving van de stad. Op de nieuwe stadsweg mag straks niet harder gereden worden dan 70km/h, en op sommige delen zelfs maar 50 km/h. Het sportpark Hoornseveld wordt beter bereikbaar. Je kunt met de auto direct vanaf de nieuwe stadsstraat het sportpark bereiken. De voorbereidingen zijn gestart. De verwachting is dat de nieuwe stadsweg begin 2024 klaar is.
Meer weten
 
 
Ontwerpbestemmingsplan Langepad Zaandijk komt ter inzage
  
Met het ontwerpbestemmingsplan Langepad Zaandijk wordt een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van de Pielkenrood Vaten fabriek op het voormalige Ardagh-terrein. Op deze plek in het centrum van Zaandijk komen 67 woningen, achter Brouwerij Hoop en de Zaandijkerkerk. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 30 maart tot en met 10 mei ter inzage. Mensen die in de omgeving van de locatie wonen of werken kunnen in deze periode hun zienswijze indienen.
Meer weten
 
 
Onderzoek naar drie locaties voor flexwoningen, waaronder Hemmes

De woningnood in Zaanstad is hoog, maar plekken geschikt maken voor woningbouw kost tijd. Noodgedwongen blijven starters lang bij hun ouders wonen of is het vinden van een woning na een scheiding erg moeilijk. En vluchtelingen met een verblijfsstatus verblijven veel te lang in opvangcentra. Daarom zoekt de gemeente Zaanstad samen met woningcorporaties en het Rijk naar oplossingen. 

Lees meer
 
 
Centrumplan Westerkoog weer een stap verder

Het college van B&W heeft het ontwerpbestemmingsplan voor Centrumplan Westerkoog vastgesteld. Met het Centrumplan Westerkoog krijgt het hart van Westerkoog (Koog aan de Zaan) een nieuwe impuls. In het plan zijn sociale- en middel-huurappartementen en vrije sector (koop)appartementen opgenomen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 1 maart 2023 voor een periode van 6 weken ter inzage.

Lees meer
 
 
Woont u in Oud Koog? We horen graag wat u waardeert in uw buurt.

Oud Koog kent vele verschillende buurten, gebouwd in verschillende perioden. Daarom hebben ze elk een eigen identiteit. In deze enquête willen we u vragen wat Oud Koog volgens u bijzonder maakt en hoe u de wijk beleeft. Want wie kan dat beter vertellen dan de mensen die in de wijk wonen? Het invullen van de vragenlijst kan nog tot en met 20 maart!

Lees meer
 
 
Wat betekenen de regels over stikstof voor de bouwprojecten in Zaanstad?

Voor bouwprojecten gelden in Nederland regels over de uitstoot van stikstof. Het doel is om de hoeveelheid stikstof dat in de natuur terecht komt te beperken. Daarom is het nodig om voor het definitief vaststellen van bestemmingsplannen aanvullende stikstofberekeningen te doen. Dat doen we met een nieuwe rekenmethode.

Lees meer
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Zaanstad