Lees het laatste nieuws over Kogerveld en omstreken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
2 juni 2023
Open Deuren Route Kogerveld 7 juni

Een kijkje nemen bij de vele verenigingen en bedrijven die de wijk Kogerveld een warm hart toedragen? Woensdag 7 juni is daar de perfecte dag voor! Van 16.00 tot 20.00 uur openen tientallen organisaties deze dag hun deuren voor (toekomstige) buurtbewoners. Zo verbinden we de buurt en omgeving. Want een wijk is meer dan wonen alleen. We zien u graag 7 juni!

Lees meer
 
 
Update locatieonderzoek tweede Agora-basisschool
  
De Kogerveldwijk gaat de komende jaren flink groeien. Tot 2030 worden er ongeveer 2.500 woningen bijgebouwd. Naast extra woningen zijn er ook extra voorzieningen nodig in de Kogerveldwijk, zoals een basisschool. De gemeente is nu samen met het schoolbestuur van Agora, die de nieuwe school wil gaan bouwen, een zoektocht gestart naar een locatie voor de nieuwe basisschool. Dit heeft nog niet tot een geschikte locatie geleid. 
Meer weten
 
 
Circulaire sloop Jonker-Juffer gestart
  
Het bedrijf New Horizon is verantwoordelijk voor de sloop van de gebouwen op het terrein Jonker Juffer. New Horizon is gespecialiseerd in circulaire sloop. Ze noemen dat oogsten: het ontmantelen of demonteren van een gebouw. Ze ontmantelen gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. De werkzaamheden zijn half mei 2023 gestart en duren tot september 2023.
Meer weten
 
 
Prognose oplevering Honigfabriek begin 2024
  
De bouw van het project De Bij in de voormalige Honigfabriek is na een lange periode van voorbereiding, sloop, sanering en fundatiewerkzaamheden volop in uitvoering. Toch is er in de voorgaande periode de nodige vertraging opgelopen ten gevolge van een aantal onvoorziene zaken. De oplevering gezien de huidige planning wordt begin 2024. Lees hier meer over via onderstaande link.
Meer weten
 
 
Het WeggeefHuis elke maandag geopend
  
Vanaf 5 juni is het Zaans Toneelhuis aan de Cornelis van Uitgeeststraat elke maandag van 11.00 tot 14.00 uur een WeggeefHuis. Buurtbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten voor een gesprek en een spelletje. De koffie en thee staat voor iedereen klaar. Vrijwilligers zijn aanwezig om spullen in te nemen en weg te geven die een tweede of zelfs derde leven verdienen.
Meer weten
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Zaanstad