Lees het laatste nieuws over Kogerveld en omstreken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
31 juli 2023
Start bouw blok F Oostzijderpark fase 1
Direct na de bouwvakantie van 2023 start aannemer Heddes met de bouw van Blok F in Oostzijderpark fase 1. Dit blok bestaat uit 73 sociale huurwoningen. Rochdale wordt eigenaar van het pand. De voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart. De verwachting is dat al voor de zomer van 2024 de nieuwe bewoners hun woning kunnen betrekken. 
Lees meer
 
 
Uitbreiding elektriciteitsnet noodzakelijk 
Het elektriciteitsnetwerk staat onder grote druk. Door de almaar groeiende vraag naar elektriciteit loopt het netwerk tegen de grenzen van haar capaciteit aan. Het huidige elektriciteitsstation in de Kogerveldwijk, ook wel transformatorstation genoemd, is te klein om aan deze groeiende vraag te voldoen. Liander, netwerkbeheerder in onder meer Noord-Holland, wil met een nieuw elektriciteitsstation ook in de toekomst voldoen aan de energievraag en de levering van elektriciteit aan de huidige en toekomstige afnemers. Omwonenden zijn op 5 juli geïnformeerd over de plannen.
Lees meer
 
 
Ruimtelijk plan van Eisen voor Hilko vastgesteld
Op de plaats waar nu nog de voormalige zeepfabriek Hilko en de verffabriek Evert Koning staat, verrijst in de toekomst een nieuwe woonbuurt: Hilko. Dit is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling in de Boerejonkerbuurt. Hilko is een samenwerking tussen woningstichting Rochdale en AM Gebiedsontwikkeling. Het plan telt 116 appartementen en grondgebonden woningen en een groene openbare ontmoetingsplek langs de Zaan. Onlangs is het Ruimtelijk Programma van Eisen vastgesteld. Kijk voor meer info op de website woneninHilko.nl via onderstaande link.
Website WoneninHilko.nl
 
 
Uitwerkingsregels Kogerveldwijk
ter inzage tot en met 6 augustus
Om alle ontwikkelingen in het transformatiegebied van Kogerveldwijk goed op elkaar af te stemmen, zijn er uitwerkingsregels opgesteld. Met deze uitgangspunten en randvoorwaarden wordt ervoor gezorgd dat de Kogerveldwijk in 2040 een fijne wijk is om te wonen en te werken. De uitwerkingsregels zorgen ervoor dat er samenhang blijft tussen alle afzonderlijke ontwikkelingen. Het document ligt tot en met 6 augustus 2023 ter inzage. Via onderstaande link kunt u het stuk inzien en leest u hoe u hierop kunt reageren. 
Lees meer
 
 
Gratis zomer activiteiten voor de Zaanse jeugd
Deze zomer kunnen kinderen van 6 tot en met 17 jaar weer deelnemen aan de Zaanse Zomer Experience. Zes weken vol leuke sport-, cultuur- en lifestyle activiteiten in Zaanstad op verschillende buitenlocaties. Ook in de Kogerveldwijk. Iedere dag is anders en vooraf aanmelden is niet nodig. Iedere dinsdagochtend is het speciaal voor de kleintjes van 2 tot en met 5 jaar. En vrijdag 1 september is de Special Experience voor kinderen met een beperking.
Website Zaans Sportbedrijf
 
 
Bestemmingsplan Centrumplan Westerkoog vastgesteld
De gemeenteraad heeft op 20 juli de bestemmingsplannen voor Centrumplan Westerkoog vastgesteld. Daarmee worden door SENS real estate en Parteon de bouw van in totaal 117 woningen mogelijk gemaakt. Het is de bedoeling dat ouderen uit de buurt doorstromen naar deze appartementen en dat er daarmee eengezinswoningen vrijkomen voor gezinnen. Bij de voorbereiding van de plannen was hier veel animo voor.
Meer weten
Buurt App Zaandam 't Kalf & Kogerveld
Wilt u op de hoogte blijven van leuke gratis en betaalbare activiteiten in Zaandam ’t Kalf & Kogerveld? Het Sociaal Wijkteam heeft een Buurt App gemaakt! Deelnemen kan in twee groepen: 1 voor activiteiten voor volwassenen en 1 voor activiteiten voor jeugd. Op elkaar reageren staat uit, dit voorkomt onnodige berichten. Aanmelden kan via Amber of Laura:

Activiteiten Jeugd: Jongerenwerker Amber: 06 831 64 530
Activiteiten Volwassenen: Opbouwwerker Laura: 06 832 54 683
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor de Kogerveldwijk komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor de Kogerveldwijk.
Zaanstad