Lees het laatste nieuws over de aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  het laatste nieuws over de Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg
Lees online.
Nieuwsbrief
9 november 2023
 
Op 20 september jongstleden kwamen medewerkers van Boskalis en van de vier samenwerkingspartners van AVANT samen voor de officiële start van de samenwerking op het project Thorbeckeweg – N516. Boskalis onthulde één van de vijf bouwborden die in het werkgebied van het project geplaatst gaan worden. Bij dit feestelijke moment waren ook Gedeputeerde Provincie Noord-Holland Jeroen Olthof, Directeur Boskalis Johan van der Hoek, Wethouder Gemeente Zaanstad en bestuurder Vervoerregio Amsterdam Gerard Slegers en Wethouder Gemeente Oostzaan Rosemarijn Dral aanwezig.

Hoewel de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen, in volle gang zijn, heeft Boskalis een half jaar tot een jaar de tijd om te gaan starten met de uitvoering van de hoofdwerkzaamheden. Zij werken eerst het ontwerp voor de verschillende bouwwerken verder uit, zoals de onderdoorgang Vijfhoek en de fietstunnel Skoon. Pas als deze ontwerpen definitief zijn en de benodigde vergunningen hiervoor zijn verleend, kan de aannemer buiten aan de slag met de realisatie daarvan.
 
 
Uitvoering gegund aan Boskalis Nederland
Aannemersbedrijf Boskalis Nederland B.V neemt de uitvoering op zich voor het project Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg. Na een uitgebreid aanbestedingstraject is de uitvoering van het project gegund aan Boskalis. In het project wordt de verkeersdruk aangepakt, de doorstroming van het autoverkeer, het OV en de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd.
Meer weten
 
 
Nieuwe Shell tankstation Thorbeckeweg krijgt vorm
Half oktober plaatste de Orkaan een artikel over de verplaatsing van het Shell tankstation langs de Thorbeckeweg - N516: 'De eerste contouren van het nieuwe tankstation zijn al zichtbaar. Shell moet naar deze plek verhuizen voordat de tunnel onder de Wibautstraat wordt aangelegd.' Met beeld van nu, maar ook met foto's uit het gemeentearchief.
Artikel van De Orkaan
 
 
Stand van zaken leidingen en boringen
In de nieuwsbrief van juni hebben wij meer verteld over de planning en te verwachten hinder met betrekking tot het verleggen van de kabels en leidingen in de zuidelijke berm van de Thorbeckeweg – N516. We verleggen de kabels en leidingen om meer ruimte te maken voor het uitbreiden van de rijbanen op de Thorbeckeweg en de realisatie van de onderdoorgang op de kruising Vijfhoek. De werkzaamheden zijn in juni gestart en lopen volgens planning. Dit betekent dat wij nog altijd verwachten in november 2023 klaar te zijn. Via onderstaande link leest u meer over welke werkzaamheden tot nu toe zijn uitgevoerd en wat nog volgt. 
Meer weten
 
 
Meer weten? Loop binnen op ons inloopspreekuur!
Heeft u vragen over het project, of wilt u meer weten over de planning en werkzaamheden. Op 16 november tussen 15.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom op het maandelijkse inloopspreekuur van het project Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg - N516. Omgevingsmanager Alexandra de Waard is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.Het inloopspreekuur vindt plaats op het projectbureau aan de Pieter Lieftinckweg 2 in Zaandam. Kunt u niet op deze dag? Het eerstvolgende inloopspreekuur is op donderdag 14 december. Houdt de website thorbeckeweg.nl in de gaten voor meer inloop-data in 2024
 
Projectwebsite vernieuwd
 
In oktober is de website van het project Thorbeckeweg – N516 onder handen genomen. Wij hebben onze samenwerkingspartner Boskalis een prominente plek gegeven in het hoofdmenu van de homepage. Contactgegevens van Boskalis zijn daar te vinden en een link naar de Boskalis projectenapp. Deze app gaat tijdens de uitvoering van de hoofdwerkzaamheden ingezet worden om de (nabije) omgeving zo goed mogelijk te informeren over de planning en uitvoering. Op onze website vind je actuele informatie over de voortgang van het project en naslagwerk van de afgelopen jaren. Mocht er informatie missen of zijn er onderwerpen die zeker de aandacht moeten verdienen op onze site, mail ons deze tips en aanbevelingen op  thorbeckeweg@zaanstad.nl.
www.thorbeckeweg.nl
 
U ontvangt deze nieuwsbrief Thorbeckeweg omdat u eerder heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen omtrent de Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg. Indien u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hiervoor afmelden via onderstaande link.

 

www.thorbeckeweg.nl