Lees hier het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk. Lees online
Nieuwsbrief
MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
9 november 2023
Voortgang vernieuwing Hondemanstraat
Rochdale is bezig met een plan voor vernieuwing van hun 59 sociale huurwoningen aan de Hondemanstraat, Boerejonkerstraat, Oostzijde en Slachthuisstraat in Zaandam. De 15 eengezinswoningen aan de noordkant van de Boerejonkerstraat blijven behouden en worden opgeknapt. De overige 44 woningen worden vanaf november 2023 gesloopt. Deze werkzaamheden starten half november 2023. Rochdale wil voor de gesloopte woningen ongeveer 90 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Voor omwonenden organiseert Rochdale maandag 20 november een informatiebijeenkomst. Zij worden hiervoor uitgenodigd via een brief van Rochdale. 
Meer weten
 
 
Sloopwerkzaamheden aan de Augustusbloemweg
Aan de Augustusbloemweg in Kogerveld is De BedrijvigeBij gestart met de renovatie en verduurzaming van de M.L. Kingschool. De slopers zijn op dit moment druk bezig met het verwijderen van een groot deel van de indeling en een deel van het dak. De school wordt verbouwd tot bedrijfsverzamelgebouw. In overleg met de gemeente Zaanstad zullen er hoofdzakelijk zorgbedrijven worden gehuisvest. Voor de zomer van 2024 zou de renovatie klaar moeten zijn. 
Meer weten
 
 
Even voorstellen: Maaike
Hinte, omgevingsmanager 
Sinds oktober ben ik begonnen als omgevingsmanager voor Kogerveldwijk vanuit de gemeente Zaanstad. Komende jaren wordt er veel gebouwd en heringericht in de wijk. Voor al deze ontwikkelingen word ik het aanspreekpunt voor de omgeving. Hierin zal ik vaak samen optrekken met Kelly de wijkmanager. U kunt mij bereiken via: m.hinte@zaanstad.nl of bellen/appen op 06-13526050.


 
 
Terugblik netwerkborrel
Donderdag 12 oktober vond de allereerste Netwerkborrel Kogerveldwijk plaats. Zo’n 30 betrokken bewoners, ondernemers, projectontwikkelaars en professionals kwamen samen om (nader) kennis te maken. De netwerkborrel is een mooie gelegenheid om bewoners met elkaar in contact te laten komen. Zo kon iedereen kaartjes invullen over wat zij in de Kogerveldwijk doen en waar ze meedenkkracht en inspiratie bij kunnen gebruiken. Vanuit de gemeente waren er matchmakers die ervoor zorgden dat vraag en aanbod bij elkaar kwamen door mensen met elkaar te verbinden!
 
 
Informatiebijeenkomst 21 november Oostzijderpark Fase 2
Op dinsdag 21 november organiseert de gemeente Zaanstad een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van het Oostzijderveld fase 2. De locatie grenst aan het Oostzijderpark fase 1 waar nu volop wordt gebouwd. Tussen 17.00 en 19.00 uur bent u van harte welkom in de Jozefkerk in Zaandam, naast station Zaandam Kogerveld. U kunt op elk gewenst tijdstip binnen lopen.
Meer weten
 
 
Nieuw wijkplatform voor en door de wijk
Tijdens de Netwerkborrel Kogerveldwijk is het nieuwe wijkplatform www.kogerveldwijk.nl gelanceerd. Een online ontmoetingsplek voor en door de wijk. Bewoners, ondernemers en professionals kunnen hier netwerken en informatie delen over wat er te doen is in de Kogerveldwijk. U kunt daar zelf berichten plaatsen en informatie vinden over projecten, activiteiten en diensten.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje via onderstaande button en maak een eigen profiel aan!
www.kogerveldwijk.nl
 
 
Principebesluit elektriciteitsstation
Op 17 oktober 2023 heeft het College van B&W met een Principebesluit ingestemd om mee te werken aan de uitbreiding en verplaatsing van het elektriciteitsstation in de Kogerveldwijk. Dit is nodig omdat de vraag naar elektriciteit groeit. Liander, netwerkbeheerder in onder meer Noord-Holland, wil met een nieuw elektriciteitsstation aan deze energievraag voldoen. Tegen dit besluit van het college is geen bezwaar of beroep mogelijk. Over de inrichting van de buitenruimte gaat de gemeente omwonenden om hun mening vragen. 
Meer weten
Zaanstad