Lees hier het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsbrief MAAK.Kogerveldwijk. Lees online
Nieuwsbrief
MAAK.Kogerveldwijk
Hoe ziet uw buurt eruit in 2040?
21 december 2023
Startnotitie Hofwijk Noord fase 3 naar gemeenteraad
Het college heeft de startnotitie Hofwijk Noord fase 3 aan de gemeenteraad voorgelegd. Drie grondeigenaren willen dit gebied ontwikkelen. Het gaat om het gebied tussen het spoor en Hof van Zaenden, de Heijermansstraat en de Zaan in de Kogerveldwijk in Zaandam. Uitgangspunt is dat 30% van de woningen sociale huur wordt en 30% middelduur segment. Als de gemeenteraad akkoord is met de startnotitie, gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente in gesprek met de buurt. In het gebied aan het spoor zijn meerdere bedrijven actief. Voor de ontwikkeling moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. 
Meer weten
 
 
Bouwen in de Boerejonkerbuurt 
De Kogerveldwijk gaat groeien. Er komen woningen en voorzieningen, de openbare ruimte wordt aangepakt en de bereikbaarheid verbetert. Vooral in de Boerejonkerbuurt komen er de komende jaren veel woningen bij. Veel nieuwbouwontwikkelingen gaan in 2024 over op de uitvoering. Zo is voor Paltrok de omgevingsvergunning definitief verleend en is er voor jonker Juffer door ZVH een omgevingsvergunning aangevraagd. Ook zijn er weer stappen gezet voor de projecten Slachthuisstraat 67 en 67A en de Hondemanstraat. Voor een aantal projecten is de verwachting dat we in 2024 meer kunnen vertellen over de voortgang, waaronder Hilko, Jufferstraat 1 en de locatie voor een extra basisschool in de Kogerveldwijk. Via onderstaande link leest u meer over de projecten in de Boerejonkerbuurt.
Meer weten
 
 
Omgevingsvergunning elektriciteitsstation
Begin december 2023 heeft Liander een uitgebreide omgevingsvergunning aangevraagd voor de uitbreiding en verplaatsing van het elektriciteitsstation. In deze aanvraag vraagt Liander de gemeente het bestemmingsplan te wijzigen, zodat het elektriciteitsstation op de locatie aan de Dovenetelweg kan komen. De aanvraag is door de gemeente ontvangen en zij gaat dit beoordelen.

Als de gemeente een besluit heeft genomen over de omgevingsvergunning dan informeert de gemeente de omgeving hierover. Het is dan nog mogelijk om hierop bezwaar te maken. Op een later moment zal Liander ook nog een bouwvergunning aanvragen voor de daadwerkelijke bouw van het elektriciteitsstation.
Meer weten
 
 
Plannen herbouw molen en houtloodsen Hemmes
Voor de Hemmes zijn er plannen voor de herbouw van molen De Zaadzaaijer en twee historische houtloodsen. Met het nieuwe ontwerpbestemmingsplan Hemmes-Kramer wordt de bouw mogelijk gemaakt. Dit plan ligt vanaf 21 december ter inzage. Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en hoe zij hierop kunnen reageren.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan bent u van harte welkom op 16 januari 2024 in het Buurtcentrum de Bovenkruier, Drielse Wetering 49 in Zaandam. Tussen 19.00 en 20.30 kunt u binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen aan de gemeente en stichting Hemmesgroep.  
Meer weten
 
 
10 miljoen voor Zaanse nieuwbouwprojecten 
Zaanstad krijgt ruim € 10 miljoen van het Rijk voor vijf woningbouwprojecten waaronder Paltrok. In totaal gaat het bij deze projecten om 1.293 woningen, waarvan 895 betaalbaar voor lage- en middeninkomens. De bijdrage komt uit de rijksregeling ‘Startbouwimpuls’ (SBI).

Wethouder Harrie van der Laan: 'Veel mensen kunnen op dit moment geen betaalbare, passende woning vinden. Ontwikkelaars worstelen met veranderende economische omstandigheden en stijgende kosten. Daarom zijn deze extra middelen van het Rijk heel welkom en kunnen deze woningen toch op korte termijn gebouwd worden.'
Meer weten
 
 
Uitwerkingsregels voor alle ontwikkelingen in de wijk
Voor de Kogerveldwijk hebben we met behulp met ideeën uit de wijk uitwerkingsregels gemaakt. Hiermee willen we alle ontwikkelingen wijk goed op elkaar af te stemmen. Naast woningen komen er ook nieuwe voorzieningen en gaan we de openbare ruimte opnieuw inrichten. Afgelopen zomer lagen deze regels ter inzage. Iedereen kon er toen op reageren. Er zijn tien zienswijzen (reacties) binnengekomen. Het verwerken hiervan kost meer tijd dan we dachten. De gemeente kijkt nog naar een aantal onderzoeken. Zoals de verkeerscirculatie (hoe iedereen zich verplaatst) in de Boerejonkerbuurt. Dit hangt ook samen met de herinrichting van de Scholtenstraat en de Paltrokstraat.
Meer weten
Meer ontwikkelingen in en rondom de wijk
 
Camperplaatsen aan de Dr. H.G. Scholtenstraat, ontwerpbestemmingsplan ter inzage
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad heeft het Ontwerpbestemmingsplan Camperplaatsen Dr. H.G. Scholtenstraat vrij gegeven voor inzage. Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt het in de toekomst mogelijk een camperplaats voor maximaal 60 campers te realiseren aan de Doctor H.G. Scholtenstraat. Hiermee wordt de overlast in de wijk(en) tot een minimum beperkt en wordt tegelijkertijd de overnachting van campereigenaren op een professionele manier mogelijk gemaakt. Lees meer.

Feestelijke start renovatie Rode Buurt Zaandijk
Na jaren lang overleggen gaat de renovatie van de Rode Buurt van start. HSB Bouws renoveert zeventig huurwoningen van Parteon, waarbij veel aandacht is voor de cultuurhistorische waarde. Ook komt er geld vrij vanuit de Erfgoeddeal voor openbaar groen.
Lees het hele bericht van Parteon
Zaanstad