Lees hier het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  nieuwsbrief MAAK.Noord Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Noord
Hoe ziet de toekomst van uw dorp eruit?
21 december 2023
Volgende fase voor flink aantal woningbouwplannen
  
Verschillende projecten in Krommenie, Wormerveer en Assendelft gaan een volgende fase in. Om een bouwproject van de grond te krijgen, worden er uitgebreide procedures doorlopen. Van afspraken met marktpartijen, tot bestemmingsplannen en vergunningen. In deze nieuwsbrief wordt een aantal projecten toegelicht. 
 
 
Poort Saendelft Krommenie
Voor het project Poort Saendelft ligt er een  ontwerpbestemmingsplan. In dit plan staat hoe de grond gebruikt mag worden. Ook staat in een ontwerpbestemmingsplan hoe hoog een gebouw mag worden. Omwonenden ontvangen een brief met informatie over het ontwerpbestemmingsplan. U krijgt dan ook de mogelijkheid om te reageren als u het ergens niet mee eens bent.

Inloopbijeenkomst 16 januari 2024
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Op 16 januari 2024 tussen 17.00 - 18.30 uur bent u van harte welkom in het Sociaal Winkeltje (Kaaikhof 7 in Saendelft) om de plannen te bekijken.
Meer weten
 
 
Ecohof Noorderveer Wormerveer
Het project Ecohof Noorderveer bevindt zich in de ontwerpbestemmingsplan fase. Direct omwonenden van het bouwproject Ecohof Noorderveer ontvangen binnenkort een brief met meer informatie over het bestemmingsplan. U krijgt dan ook de mogelijkheid om te reageren als u het ergens niet mee eens bent.
Meer weten
 
 
Smeeke Ven Assendelft
Woningcorporatie Parteon werkt aan een herontwikkelingsopgave aan de Smeeke Ven in Assendelft. Voor het project Smeeke Ven ligt er nu een Ruimtelijk Programma van Eisen. Hierin staat aan welke eisen en voorwaarden de bouw moet voldoen. Dit Ruimtelijk Programma van Eisen is eind november 2023 voorgelegd aan de gemeenteraad.
Meer weten
 
 
Durghorst Fase 2 Krommenie
Het college van burgemeester en wethouders heeft 12 december ingestemd met project Durghorst Fase 2. Dit project ligt aan het Durghorstplantsoen in Krommenie. Er komen circa 44 huurwoningen door Parteon én een buurthuis met een cultuurpodium onder de naam ‘de Nieuwe Pelikaan’. Bestaande (buurthuis)activiteiten blijven bestaan, aangevuld met nieuwe culturele en maatschappelijke initiatieven en activiteiten. Voorbeelden zijn schoolvoorstellingen, repetities van lokale amateurverenigingen, dj-workshops en buurtmaaltijden. De vervolgstap is dat het voorstel naar de gemeenteraad gaat ter vaststelling en daarna volgt een ontwerp- en vergunningstraject om de bouw mogelijk te maken.
Meer weten
 
 
Mercuriusterrein Krommenie
Op dinsdag 9 januari organiseert de gemeente Zaanstad een inloopbijeenkomst over de plannen voor het Mercuriusterrein. Tussen 19.00 en 21.00 bent u van harte welkom in Buurt- en Speeltuinvereniging Blok (Dr. Kuyperkade 5 in Krommenie). De inloopavond gaat over het ontwerpbestemmingsplan voor het bedrijventerrein Mercurius en de concept ruimtelijke visie Mercuriusterrein. Deze visie beschrijft hoe de toekomst van het bedrijventerrein eruit komt te zien. Ook staan er spelregels in waaraan nieuwe (bouw)plannen worden getoetst. Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Zaanstad Noord komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Kijk voor meer informatie over de verschillende MAAK.gebieden op de website maak.zaanstad.nl.
Ga naar MAAK.Zaanstad
Zaanstad