Over windenergie in Zaanstad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Terugblik startbijeenkomsten windenergie Zaanstad Lees online
Nieuwsmailing windenergie 
13 februari 2024

Beste betrokkene bij het Zaans zoekgebied windenergie,

In het nationale Klimaatakkoord is afgesproken dat er bij de ontwikkeling van duurzame energieprojecten wordt gestreefd naar lokaal eigendom. Dit betekent dat de omgeving zo veel mogelijk financieel kan meedoen met de projecten voor wind- en zonne-energie. Ook de gemeenteraad van Zaanstad vindt dit een heel belangrijk onderwerp. De gemeente onderzoekt daarom ook welke voorwaarden over het financieel meedoen moeten worden opgenomen in de spelregels over het Zaanse zoekgebied windenergie.

Op dinsdag 23 januari 2024 organiseerde de gemeente Zaanstad samen met Zaanse Energie Koöperatie (ZEK) en Lokale energie coöperatie Saenz een bijeenkomst over financiële participatie in het Zaanse zoekgebied windenergie. De bijeenkomst werd door ca. 18 deelnemers bezocht. Daarnaast waren er 5 raadsleden aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst stond de volgende vraag centraal: Wat moet de gemeente regelen om lokaal eigendom in het zoekgebied windenergie goed van de grond te laten komen? Hiervoor gingen we in gesprek met lokale energie-coöperaties en experts. Belangstellenden kregen ook de kans om hun voorkeuren aan te geven over dit onderwerp. De uitkomsten van de gesprekken nemen we mee in de concept-spelregels voor het zoekgebied.

Het verslag en de presentatieslides kunt u bekijken op de website via de onderstaande link:
Windenergie in Zaanstad

Met vriendelijke groet,

Team Duurzaamheid
Gemeente Zaanstad

Meer over windenergie in Zaanstad
Zaanstad