Lees het laatste nieuws over de aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online.
Nieuwsbrief
3 juni 2024
‘Goede voorbereiding is het halve werk’
 
De voorbereidingen voor de start van de hoofdwerkzaamheden, zoals het bouwen van grote bouwwerken in het project, bijvoorbeeld de tunnel bij de Vijfhoek, zijn al maanden in volle gang. In deze nieuwsbrief lees je wat er de afgelopen periode is gedaan. De huidige fase van het verleggen van de kabels en leidingen is afgerond, in september gaat Boskalis hiermee verder. De voorbelasting, die bestaat uit een laag zand aangebracht in de berm, zorgt ervoor dat de grond bouwrijp wordt en voorkomt latere verzakkingen.
 
Verder is het Shell-tankstation bij de Vijfhoek is gesloopt en het nieuwe tankstation verderop aan de N516 is in februari geopend. De laatste hand wordt gelegd aan de overdracht van de grond van de oude Shell aan de Gemeente Zaanstad. Boskalis gaat dit gebied gebruiken voor de tijdelijke omleiding van de Thorbeckeweg. Daarna komt hier de nieuwe ingang van het Vijfhoefpark.  
Tot slot zijn er op verschillende plaatsen binnen de Gemeente Zaanstad ruim 180 bomen herplant ter compensatie van eerder weggehaalde bomen.
 
De focus heeft in de afgelopen periode gelegen op het in contact zijn met onze omgeving. In deze nieuwsbrief stelt de omgevingsmanager van Boskalis, Abe Schuring, zich aan jullie voor en vertelt hij hier meer over. Met de opening van het nieuwe ProjectInformatiePunt (PIP) is er wekelijks op donderdagmiddag 13:00-1600 de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de omgevingsmanagers en meer informatie op te halen over het project. Wees welkom!
De komende periode wordt de laatste hand gelegd aan het Definitief Ontwerp en het verkrijgen van de nodigde vergunningen. Hiervoor vindt er ook regelmatige afstemming plaats met alle projecten die in de buurt van de Thorbeckeweg - N516 plaatvinden. Hierbij ligt de focus op zo min mogelijk hinder voor onze omgeving en gebruikers van de weg en omliggende (fiets- en voetgangers)routes. Verder plaatsen we in samenwerking met Shell in het Vijfhoekpark een insectenhotel. Hierover vertellen we graag meer in de volgende nieuwsbrief.
 
Team Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg – N516
 
 
Voorbereidend werk
Aannemer Boskalis werkt op dit moment aan diverse voorbereidende werkzaamheden zodat deze zomer gestart kan worden met de hoofdwerkzaamheden. Om welk voorbereidend werk het gaat, lees je hier. Waar nodig wordt de omgeving direct geïnformeerd. 
Meer weten
 
 
Interview met omgevingsmanager
Abe is een toegewijde professional met een indrukwekkende staat van dienst van 23 jaar binnen Boskalis. ‘En ik sta klaar om te helpen waar nodig’, overtuigt Abe Schuring, omgevingsmanager bij Boskalis, ons. Boskalis is de hoofdaannemer van het project Thorbeckeweg – N516 en Abe zet zich in voor de doelgroepen die met het project te maken hebben. 
Lees het hele interview op de website.
Meer weten
 
U ontvangt deze nieuwsbrief Thorbeckeweg omdat u eerder heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen omtrent de aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg. Indien u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hiervoor afmelden via onderstaande link.