Nieuwsbrief Centrum Oost Lees online
Resultaat bijeenkomst 22 mei
Nieuws MAAK.Zaanstad Centrum Oost #9
14 juni 2018
Verslag MAAK.werkbijeenkomst 22 mei
      
Op 22 mei was in de Oostzijderkerk in Zaandam een bijeenkomst over de toekomst van Centrum Oost. Hier presenteerde de gemeente de uitgangspunten voor het gebied voor 2040. Maar nog belangrijker: de gemeente wilde graag weten wat de bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden in het gebied daarvan vinden.

De uitgangspunten van de gemeente waren aan het begin van de avond op grote borden getekend. Dit was het startpunt van het gesprek. Hoe moet Centrum Oost er in 2040 uit zien op het gebied van toerisme, economie, duurzaamheid, zorg, veiligheid en verkeer?

Meer weten
 
 
Expeditie raadsleden Achtersluispolder en Centrum Oost
 
Op 25 mei zijn de gemeenteraadsleden op expeditie geweest met MAAK.Zaanstad. Zij voeren over de Zaan langs het Hembrugterrein en Pakhuis de Vrede naar de Achtersluispolder. Vervolgens bracht een bus de groep via Poelenburg naar Centrum Oost. In Centrum Oost bezochten ze het nieuwe MAAK.pand aan de Peperstraat 134A en maakten ze een buurtwandeling, waarbij ook enkele bewoners en ondernemers korte presentaties gaven over hun buurt. Meer lezen? Klik op de button.
MAAK Centrum Oost
 
 
 
Peperstraat 134A als ontmoetingsplek
     
Eerder vertelden we dat we het pand aan de Peperstraat 137-145 wilden gebruiken als ontmoetingsplek om in gesprek te gaan over de toekomst van Centrum Oost. Om dat pand te kunnen gebruiken, moet de gemeente voldoen aan strenge voorwaarden. Helaas bleek bij een controle dat een te grote investering nodig was om het pand voor iedereen veilig te maken. Het goede nieuws: aan de overkant van de Peperstraat hebben we toch een veilig  MAAKplekje gevonden aan de Peperstraat 134A. Je kunt er elke woensdag- en vrijdagmiddag het projectteam vinden, dus loop gerust binnen.
MAAK Centrum Oost
 
 
Ontwikkelingen Prins Hendrikkade
      
Op 14 mei vond een gesprek plaats tussen de gemeente Zaanstad en een aantal bewoners aan de Prins Hendrikkade. Dit gesprek stond in het teken van de riviercruises en het ontwerp van de nieuwe aanlegsteiger. Dit ontwerp werd positief ontvangen. Wel vroegen de bewoners om het stuk tussen de steiger en Burchtkade ook tijdelijk beter en mooier in te richten. Zo is dit stuk voor de buurt, maar ook voor de toeristen die de riviercruise maken aantrekkelijker. Klik op de button voor een verslag van het gesprek.
Meer weten
 
 
Hoe gaat het met MAAK? Lees de MAAK.Monitor. 
       
In de eerste jaarlijkse MAAK.Monitor presenteert de gemeente de stand van zaken en de ontwikkelingen binnen de vier MAAK.Gebieden van het afgelopen jaar: Zuid, Centrum, Midden en Noord. Centrum Oost is onderdeel van MAAK.gebied Centrum. Benieuwd naar hoe het gaat met MAAK? Lees de monitor.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor Centrum Oost.
Lees meer over MAAK.Zaanstad
 
Zaanstad