Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost Lees online
Toekomstbeeld van het Zaanse centrum in 2040: geef vóór vrijdag je advies!
Verder: enquête over MAAK.Zaanstad
26 juli 2018
Toekomstbeeld 2040: reageer tot en met vrijdag
      
Tot en met vrijdag 27 juli kun je nog online reageren op het toekomstbeeld voor Centrum Oost voor 2040. Dit noemen we het gebiedsperspectief. Hierin staan de ambities en uitgangspunten voor Centrum Oost in de toekomst. 

De afgelopen week kon je ook inlopen op de Peperstraat 134A om je mening te geven over het toekomstbeeld. Maandagmiddag nam de MAAK.Zaanstad-wethouder Gerard Ram ook een kijkje. Gerard: 'Ook in de toekomst moet het centrum van Zaandam een plek zijn om prettig te wonen. Maar het moet ook levendig zijn en een bloeiende economie hebben. Daar willen we graag samen met onze inwoners en ondernemers aan werken. Mijn oproep is dan ook: denk vooral met ons mee. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Zaanstad een stad is waar mensen zich thuis voelen.'

Meedenken betekent niet autmatisch dat je idee ook wordt meegenomen in het toekomstbeeld. De gemeente is blij met alle adviezen, maar moet naast de wensen van (huidige) bewoners bijvoorbeeld ook rekening houden met maatschappelijke trends, ontwikkelingen en opgaven voor de toekomst. 
Online reageren
 
 
Reacties op toekomstbeeld
Tot nu toe zijn er bij de inloopmomenten veel positieve reacties. Men is vooral enthousiast over de ruimte voor groen en over de vernieuwing van de Peperstraat. Maar bewoners spraken ook de nodige zorgen en kritiek uit, bijvoorbeeld over de omvang en de vorm van de bebouwing. Daarnaast vinden mensen het belangrijk dat de sfeer in Zaanstad niet teveel verandert bij verdere groei.
 
 
Enquête MAAK.Zaanstad
De afgelopen tijd zijn er verschillende bijeenkomsten geweest vanuit MAAK. De projectteams horen graag wat je daarvan vond. In hoeverre voel je je betrokken bij MAAK.Zaanstad? Welk rapportcijfer geef je de bijeenkomst? Vul de enquête in en laat van je horen.
Naar de enquête
 
 
Wat gebeurt er met jouw bijdrage?
De reacties die we ontvangen, gebruiken we om het gebiedsperspectief verder af te maken. Na de zomer wordt deze aan het gemeentebestuur voorgelegd. Daarbij zit ook een samenvatting van de reacties en uitleg wat er met de reacties is gedaan.
Meer weten
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor Centrum Oost.
Lees meer over MAAK.Zaanstad
 
Zaanstad