Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
Maart 2019
8 maart 2019
MAAK.Centrum Oost maart: Wat is er nieuw in maart? Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: het gebiedsperspectief gaat naar de gemeenteraad en updates over de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis.
 
 
 
Gebiedsperspectief naar de raad
Toekomstbeeld zaanse centrum in 2040
Het oostelijk deel van het centrum van Zaandam gaat de komende 20 jaar veranderen in een aantrekkelijk gebied voor bewoners en bezoekers. Hoe dat vernieuwde deel van het centrum er uit moet komen te zien staat in het ‘Perspectief Centrum Oost’ wat het college aan de raad heeft voorgelegd ter besluitvorming.
Meer weten
 
 
Vernieuwing Wilhelminasluis
planning provincie en Heijmans in drie fasen
Half februari is bouwer Heijmans weer gestart met de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis. Het doel is een vernieuwde Wilhelminasluis, een opgeknapte openbare ruimte en twee nieuwe bruggen. Volgens de huidige planning worden de werkzaamheden eind 2020 afgerond. Hervatting van het werk betekent ook dat de hinder toeneemt. Voorlopig blijft de verkeerssituatie bij de sluis nog ongewijzigd. Vanaf komend najaar gaat het verkeer merken dat er gewerkt wordt.
Meer weten
 
 
De reacties op de toekomstbeelden
adviezen voor het perspectief
Over het perspectief voor Centrum Oost gaven bewoners, ondernemers, gebiedseigenaren, organisaties en andere betrokkenen hun advies. Hoe ging dat? En wat waren de reacties?
Meer weten
 
 
Bloembakken op de Zuiddijk
Mooi initiatief van ondernemers
Ondernemers op de Zuiddijk in Zaandam hebben bloem- en boombakken geadopteerd. Hiermee willen zij een stukje van de dijk opfleuren en meer aanzicht geven, schrijft de Orkaan. Daarnaast de zijn de plantenbakken betaalbaar, duurzaam én hufterproof.
Meer weten
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebook-groep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media
Meer weten
Zaanstad