Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
April 2019
26 april 2019
MAAK.Centrum Oost april: Wat is er nieuw in april? Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: het raadsbesluit over het perspectief is uitgesteld (maar er waren ook al wat enthousiaste reacties), er is een video van het toekomstbeeld gemaakt én er is een tentoonstelling in het MAAK.pand aan de Peperstraat!
 
 
 
Raadsbesluit pas eind mei
Enthousiasme over toekomstbeeld centrum oost
Hoeveel sociale huurwoningen moeten erbij komen in Centrum Oost? Daarover ging de discussie afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering. Veel partijen waren enthousiast over het Perspectief Centrum Oost omdat ze denken dat het goed is dat dit stuk van Zaandam wordt opgeknapt. Maar over het aantal sociale huurwoningen wat erbij moet komen waren de partijen het niet eens. Omdat de uitslag van de stemming over dit onderwerp uitkwam op 18 versus 18 komt het perspectief de volgende raadsvergadering terug. Op 28 mei staat het opnieuw op de agenda.
Bekijk het debat
 
 
Video toekomstbeeld Centrum Oost
Bekijk de plannen voor Zaandam centrum oost in 2040
Over het toekomstbeeld voor Centrum Oost in 2040 is veel geschreven, maar er is ook beeld! Bekijk de video over een aantrekkelijker woon- werk - en recreëergebied aan de oostkant van de Zaan.
Bekijk de video
 
 
Wethouder onthult maquettes
Rita Noordzij op bezoek bij De Rank in westzaan
Wethouder Rita Noordzij onthulde woensdag de maquettes van de toekomstige woningen van de leerlingen op basisschool De Rank in Westzaan. Ook benieuwd naar de Eigenwijze Woningen en de Bouwers van de Toekomst? Er komt een tentoonstelling!
Meer weten
 
 
Tentoonstelling in MAAK.pand
bouwers van de toekomst en eigenwijs wonen
De maquettes van Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen staan klaar in het MAAK.pand aan de Peperstraat 134A. Benieuwd hoe Zaanse kinderen hun toekomst in Zaanstad zien? U bent van harte welkom op in de meivakantie op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer weten
 
 
Voortgang Wilhelminasluis
Wat betekent dit voor omwonenden, scheepvaart en wegverkeer?
Aan de Wilhelminasluis wordt momenteel hard gewerkt. Benieuwd naar de werkzaamheden en de planning? Op de website van de Provincie Noord-Holland vindt u meer informatie over dit project.
Meer weten
 
 
Vragen? MAAK een afspraak!
meer weten over de ontwikkelingen in centrum oost?
Tot aan het raadsdebat kon u het MAAK.pand aan de Peperstraat 134A binnenlopen op woensdag- en vrijdagmiddagen. Nu is er niet meer standaard iemand aanwezig. Wilt u  graag een gesprek over de ontwikkelingen in het gebied? Maak dan een persoonlijke afspraak voor een handig moment en stuur een mailtje.
Meer weten
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebook-groep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media
Meer weten
Zaanstad